19 / 04 / 2024

Gaziantep Göllüce’de kentsel dönüşümün yüzde 95'i tamam!

Gaziantep Göllüce’de kentsel dönüşümün yüzde 95'i tamam!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı ikinci birleşim toplantısında aldığı karar ile kent merkezinde yer alan mermercilerin Yeşilkent Mezarlık alanı içinde oluşturulan siteye taşınması kararını aldı.



Göllüce’de tamamlanan kentsel dönüşümler konusunda da açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak, “Kentsel dönüşüm yüzde 95 oranında tamamlandı. Göllüce’de hak sahipleri ister arazi, ister parasını isterse konut alabilecek” dedi.

 

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN YÜZDE 95’İ BİTTİ

Göllüce Mahallesi’nde kentsel dönüşümün yüzde 95 oranında tamamlanarak sanayi sitesi içinde yapılaşmış olan evlerin tamamının vatandaşın da rızası alınarak yıkımlarına başlanıldığını kaydeden Toprak, “Göllüce  Mahallesi’nde kentsel dönüşüm yüzde 95 oranında tamamlandı. Küçük sanayi sitesi içinde yapılaşmış olan evlerin tamamını vatandaşların da rızasını alarak kamulaştırdık. Yıkımlar başladı. Küçük sanayi alanına da ihtiyacımız var. mevcut yerimizi de konut yerleşim alanı olarak planlı olan yerimizi de küçük sanayi olarak imarını değiştiriyoruz” dedi. 

 

HEM GÖRÜNÜM HEM GÜVENLİK SAĞLANACAK

İbrahimli ‘ye kadar alan içinde şehri ikiye bölen yüksek gerilim hatları konusunda önemli çalışmalar yapılarak yüksek gerilim hattının şehrin dışından geçirilmesi yönünde karar alındığını vurgulayan Toprak, “İbrahimli ‘ye kadar olan alanda şehri ikiye bölen yüksek gerilim hattının şehrin dışından dolaşacak şekilde enerji nakil hattı döşendi. Bu durum da gerek görünüm gerekse güvenlik açısından birçok yarar sağlayacaktır” açıklamalarına yer verdi. 

 

KENT MERKEZİNDEN TAŞINIYORLAR

Asri Mezarlık karşısında yer alan mermerciler için Yeşilkent Mezarlığı içinde küçük bir site alanı oluşturulduğunu ve mermercilerin sanayi sitesi gibi belirli bir site alanı içinde bulundurulacağını bildiren Toprak, “ Asri Mezarlık alanı içinde Nakıbooğlu Camii yanında çok kötü görünümlü olan mermerciler sitesi var. Buradaki mermerciler Yeşilkent Mezarlığı’nda yapılan yeni site alanı içine taşınacak. Küçük sanayi sitesinin olduğu gibi mezarlık mermercileri de bu alana taşınacak. Şehir merkezinde olan bu kötü görüntü Yeşilkent’teki mezarlık alanındaki siteye taşınıyor” ifadelerine yer verdi. 

 

BÜYÜKŞEHİR EK BÜTÇE İSTEDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin kasım ayı ikinci birleşim toplantısında 2016 yılı bütçesine 250 milyon TL ek ödenek aktarılması maddesini komisyondan geldiği şekliyle oy birliğiyle kabul etti. Büyükşehir destek bütçesini ya iç borçlanma ile ya da iller bankasından alınacak destek ile sağlayacak. 

 

BÖLGENİN EN BÜYÜĞÜ OLACAK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı ikinci toplantısında Şehitkamil İlçesi Özgürlük Mahallesi’nde bölgenin en büyüğü olan ve 6 bin kişiyi kapasitesinde taşıyabilen yeni bir kongre kültür merkezinin inşa edileceğinin kararını aldı. Gaziantep yeni yapılacak kültür ve kongre merkezi ile bölgenin en büyüğü olacak. 

 

KAHRAMANMARAŞ’A DEVREDİLDİ

Meclise gündem dışı olarak eklenen madde kapsamında Valilik tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne verilen ve ihtiyacın karşılanmaması dolayısı ile teknenin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesi mecliste teknik karar olarak oy birliği ile kabul edildi. 

 

HAK SAHİPLERİ İSTEDİĞİNİ ALACAK

Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında gündem dışı olarak ele alınan diğer bir madde ile Göllüce’de kentsel dönüşüm alanında payı olan vatandaşlar belediyeden ister arazisini, ister karşılığında nakdi değerini isterse yeni bir konut alabilecek. Karar, mecliste teklif karar olarak oy birliği ile kabul edildi. 


Gaziantep Güneş


Geri Dön