20 / 04 / 2024

Gaziantep-Halep arası 33 dakikaya düştü!

Gaziantep-Halep arası 33 dakikaya düştü!

Türkiye ile Suriye arasında hızlı tren yapımı için start verildi. Gaziantep ile Halep arasında yapılması planlanan hızlı tren ile iki kent arasındaki ulaşım 33 dakikaya inecek



Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya derken hızlı tren bu kez iki ülkeyi birbirine bağlayacak. Türkiye ile Suriye arasında hızlı tren yapımı için start verildi. Gaziantep ile Halep arasında yapılması planlanan hızlı tren ile iki kent arasındaki ulaşım 33 dakikaya inecek. İki kent arasında Suriye Demiryolları'na ait trenlerin Ocak ayında başlayan ve 4 saat süren yolculukları yaklaşık yarım saate indirilerek iki ülke vatandaşlarının daha rahat ve hızlı yolculuk yapmaları sağlanacak. Başbakan Erdoğan ile Suriye Başbakanı Naci Otri'nin başkanlık ettiği 2. Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Toplantısı'nda siyasi ve ekonomik kararların yanısıra iki ülke halkının daha da kaynaşmasını sağlayacak kararlar da alındı. Bunların başında hızlı tren yapımı geliyor.

STRATEJİK AçILIM YAPTIK
Stratejik İşbirliği Toplantısı'nda Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Suriyeli bakan ve bürokratlarla yaptıkları toplantılarda detayları konuştu. Başbakanlara ilettikleri raporda 123 kilometrelik Gaziantep-Halep arasındaki mesafe için yeni rayların döşenmesi işlemlerinin hızlandırılması halinde 2011 yılında hızlı tren seferlerinin başlayacağını rapor ettiler. Buna göre, iki kent arasında şaklaşık 4 saat süren tren seferleri yüksek hızlı tren seferleri ile birlikte 33 dakikaya inecek ve iki ülke vatandaşları daha sık ve daha rahat birbirlerini ziyaret edecek.
Yeni şžafak/ERHAN SEVEN


Geri Dön