18 / 04 / 2024

Gaziantep havaalanı yolundaki sanayi tesisi de OSB olacak!

Gaziantep havaalanı yolundaki sanayi tesisi de OSB olacak!

Gaziantep OSB, kabına sığmıyor. Gaziantep OSB Başkanı Nakıboğlu: "Yatırımcılar, daha şimdiden '6. OSB ne zaman kurulacak' demeye başladı. Gaziantep havaalanı yolundaki sanayi tesisi de OSB olacak!" dedi.



Yoğun talep nedeniyle 5. bölgede yer tahsisi kurayla gerçekleştirilen Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB), yapımı planlanan 3 bölge ile alanında ''Türkiye'nin en büyüğü'' olmayı hedefliyor.


Gaziantep OSB Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ilk organize sanayi bölgelerinden birinin kurulduğu Gaziantep'te arsa tahsisinin 1972'de başladığını söyledi.


Gaziantep OSB'nin zamanla herkesi imrendirecek gelişmeler kaydederek hızla büyüdüğünü ifade eden Nakıboğlu, 5. bölgenin kurulumu için düğmeye basılan OSB'de iş dünyasını sevindiren ve şaşırtan gelişmeler yaşandığını belirtti.


Yeni kurulacak bölgede 10 bin ve 50 bin metrekare arasındaki arsalar için bin civarında başvuru yapıldığına işaret eden Nakıboğlu, yoğun talep karşısında adaletli olmak için kura çekimi yaparak, 5 milyon metrekarelik alanın 226 yatırımcıya dağıtıldığını vurguladı.


Altyapı ihalesi gerçekleştirilen 5. bölgede 100 yatırımcının inşaat aşamasında olduğunu dile getiren Nakıboğlu, 30 firmanın da üretim aşamasına geçtiğini kaydetti.


Şu anda 24 milyon metrekarelik 4 kısımdan oluşan OSB'de aktif olarak aralarında Türkiye'deki lider birçok markanın da olduğu 800 firmanın faaliyet gösterdiğini aktaran Nakıboğlu, şöyle konuştu:


"120 bin kişiye doğrudan, 100 binlerce kişiye de dolaylı olarak istihdam sağlayan OSB, her geçen gün büyümeye devam ediyor. 5. bölgenin tamamlanmasıyla 43 milyon metrekarelik alana ulaşarak Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgesi haline geleceğiz. Yatırımcılar, daha şimdiden '6. OSB ne zaman kurulacak' demeye başladı. Allah izin verirse bu noktada da çalışmalar yapacağız."


- 7 milyar dolarlık ihracat hedefi


OSB'nin kent ekonomisine önemli katkılar sağladığını belirten Nakıboğlu, Gaziantep OSB'den geçen yıl 6,5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini söyledi.


Suriye ve Irak başta olmak üzere dünyadaki gelişmelerin Gaziantepli sanayicilerin işlerini sekteye uğrattığını vurgulayan Nakıboğlu, "Olumsuzluklara rağmen bu yıl başında 7 milyar dolarlık ihracat hedefi belirlemiştik. Bu hedefimizden şaşmış değiliz. Allah izin verirse yıl sonunda bunu da başarırız" dedi.


Bu rakamın her geçen yıl büyümesi için iş adamları ve yatırımcılarla sürekli bir araya geldiklerini dile getiren Nakıboğlu, sürekli 2023 hedeflerine "nasıl daha fazla katkı sağlarız" sorusunun cevabını aradıklarını ifade etti.


- Yeni projeler


Nakıboğlu, Gaziantep'in ekonomideki hedeflerini sürekli geliştiren girişimcilik ruhuna sahip iş adamlarıyla dolu olduğunu ifade etti.


Buna bağlı olarak büyümenin ve gelişmenin kaçınılmaz olduğunu aktaran Nakıboğlu, şunları kaydetti:


"Allah izin verirse havaalanı yolundaki eski sanayi sitesi de OSB olacak. Ayrıca 'Besi OSB' projemiz var. Polateli gibi oldukça büyük OSB çalışmamız daha var. 3 OSB daha yolda. Bunları da faaliyete geçirdiğimizde açık ara farkla lider olacağız. Çünkü sadece Polateli OSB'nin büyüklüğü 40 milyon metrekare olacak."


AA


Geri Dön