23 / 04 / 2024

Gaziantep Hz. Hatice Camisi açıldı!

Gaziantep Hz. Hatice Camisi açıldı!

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Çağdaş Mahallesi’nde yaptırılan Hz. Hatice Camisi ve sosyal tesisinin açılışını gerçekleştirdi.



Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Çağdaş Mahallesi’nde yaptırılan Hz. Hatice Camisi ve sosyal tesisinin açılışını gerçekleştirdi.


Tahmazoğlu, belediye tarafından 630 metrekare alan üzerine yaptırılan 300 kişi kapasiteli Hz. Hatice Camisi ve sosyal tesisinin açılış töreninde, camilerin İslamın sembolü olduğunu belirtti.


Şahinbey'in şu anda fiili olarak Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri olduğunu dile getiren Tahmazoğlu, "900 bin kendi vatandaşımız, 200 bin Suriyeli ile 1 milyon 100 bin nüfusuyla 69 İl nüfusundan daha fazla nüfusa sahibiz. Okul, park, cami ihtiyacı gittikçe artıyor. Göreve geldikten sonra 9 yeni mahalle kurduk ve bu mahallere okul, cami, sosyal tesisler gibi hizmetler sunduk ve bu çalışmalarımız hale devam ediyor." diye konuştu.


Tahmazoğlu, yeni mahallelerin yanı sıra eski mahallelerin de eksikliklerini tamamlamaya çalıştıklarını dile getirerek, şu bilgileri aktardı:

"Açılışını yaptığımız camimizin adını peygamber efendimiz Hz. Muhammed (SAV) mübarek eşi Hz. Hatice'nin ismini verdik. Bu açılışını yaptığımız 50. camimiz, 18 tane de inşaatı devam eden camimiz var. Bunların bir kısmını belediyemiz, bir kısmı da hayırsever vatandaşlarımız yaptırıyor. Cami yapımlarında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu da, camilerin yeryüzündeki Allah’ın evi olduğunu belirterek, "Yeryüzünün en güzel binası Beytullahtır. Allah’ın evi Kabe’dir. Beytullah yeryüzünde yapılan ilk binadır. İnanan her kişi Beytullaha gitmek, orayı görmek, tavaf etmek ister. Hac mevsimindeyiz. Mevlam orayı görmeyi herkese lütfeylesin inşallah. Bu camimizin ve tesisimizin yapımında emeği geçen tabanından, en üst makamındakine kadar kimin katkısı olduysa Allah onlardan razı olsun. Rabbim bu güzel mabetlerimizin sayısını arttırsın inşallah." ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Hz. Hatice Cami’nin ve sosyal tesisinin açılışı gerçekleşti.


Habertürk


Geri Dön