23 / 04 / 2024

Gaziantep İpek Yolu dönüşüm projesi TOKİ'ye verilecek!

Gaziantep İpek Yolu dönüşüm projesi TOKİ'ye verilecek!

Yaklaşık 10 yıl önce başlayan ancak çok yavaş ilerleyen ‘İpek Yolu kentsel dönüşüm’ projesinde yeni bir safhaya geçildi. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu bölgeyi TOKİ’ye vereceklerini kaydetti.



Yaklaşık 10 yıl önce başlayan ancak çok yavaş ilerleyen ‘İpek Yolu kentsel dönüşüm’ projesinde yeni bir safhaya geçildi.  Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu bölgeyi TOKİ’ye vereceklerini kaydetti.


Zeugma Müzesi’nin devamındaki bölgede kamulaştırma çalışmalarına devam eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu bölgeyi TOKİ’ye vermeyi düşündüklerini söyledi. Oraya oturtacağımız prototip, diğerlerinin örneğini teşkil edecek. Bunu yapmak adına da biz büyük ihtimalle  TOKİ  ile çalışacağız. Bu araziyi TOKİ’ye vereceğiz. TOKİ’nin planlama yapması neticesinde, onlarda bu bölgede ne tür yapı gider, ne tür müşteri olur, bu doğrultuda uygulama ortaya koyar.


Bakınız 10 yıl vadeli ev almak isteyen vatandaşa daireyi ben satarsam peşin satma zorunluluğum var. Ama TOKİ satarsa 10 yıl vade yapıyor. Bu sebeple, İpekyolu’nu yeniden TOKİ üzerinden yaptığım takdirde, “ben yeniden Karşıyaka’da oturmak istiyorum” diyen vatandaş, benden aldığı para ile kendi mahallesinde oturma imkanı bulacak. Yani tamamen vatandaşın lehine olan bir düzenlemeyi burada hayata geçirmek istiyorum. Bizim İpekyolu’nda başlattığımız dönüşüm adım adım, etap etap ilerleyerek devam edecek” dedi.


EVİNİ ALDIĞIMIZ VATANDAŞA ALTERNATİF DAİRE SUNDUK


İpekyolu bölgesi  Metin Özkarslı döneminde başlatılan bir uygulamaydı. Bu işin yavaş gitmesinin sebebi şuydu. Buradaki insanlara parasını veriyoruz ama gecekondu yapmalarına da müsaade etmiyoruz. Aldıkları parayla da gidip başka yerde barınamıyorlar. Haklı olarak, sizde olsanız evinizi vermek istemezsiniz. Bizde vatandaşımıza saygı duyduğumuz için bu konuda yargı yoluna gitmeyi aklımızın ucundan geçirmedik. Hep çözüm arayışlarında bulunduk. Her yerde kanunun gücünü kullanarak insanların üzerine gitmek doğru değil. En son geldiğimiz noktada, TOKİ ile bir anlaşma yaparak, onlara doğrudan satış garantisi verdirdik. 3 katlı evini aldığımız vatandaş, TOKİ’den ister peşin ister kira öder gibi 3 tane daire alma imkanı elde etti. Bu formata geçtikten sonra İpekyolu’nda hareketliliğimiz arttı. Yapılan 1680 konuttan 3+1’lerin tamamı tükendi. Şu anda 2+1’ler alınmaya başlandı. Buna destek olarak Selimiye Onat Kutlar’da 144 dairemiz bitmek üzere. Sene sonu itibariyle bu daireleri de evini kamulaştırdığımız insanlara sunacağız. 


Gaziantep Telgraf


Geri Dön