27 / 04 / 2024

Gaziantep'e Karataş-İstasyon arası metro projesi müjdesi!

Gaziantep'e Karataş-İstasyon arası metro projesi müjdesi!

Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı başkan Fatma Şahin başkanlığında yapıldı. 65 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında metro müjdesi de verildi.



Stadyum, Maarif, Doğumevi kavşağı, Özdemirbey Caddesi, Yeşil Vadi yolu, Karataş bölge hastanesi arasında 10 km'lik metro inşaatı için çalışmalarda sona gelindi. 1 yıl içinde inşaatına başlanacak proje ile Karatas-İstasyon arası 8-10 dakikaya düşecek


YOLCU SAYISI 30 BİNLERE ÇIKTI

Fatma Şahin, gündemin 27. maddesi olan Değirmiçem Mahallesi'nda konut, kavşak ve yol düzenlemesi uygulama imar plan değişikliği ile ilgili Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan'ın meclise bilgi vermesini istedi. Sezer Cihan, pix saatlerde 10 bin olan yolcu sayısının 30 binlere çıktığını belirterek, "Metroya başlıyoruz. Metro hattı için fizibilite, ön projeler hazırlanıyor. Stadyum, Maarif, Doğumevi kavşağı, Özdemirbey Caddesi, Yeşil Vadi yolu, Karataş bölge hastanesi arasında 10 km'lik metro hattı yapacağız. 

Saha zemin çalışmalarına başladık. Hedef 1 yıl içinde uygulama projelerini yapmak ve inşaatına başlamak. 

Karataş'tan İstasyona 45 dakikada geliniyor, metro hayata geçtiğinde ise süre 8-10 dakikaya düşecek" diye konuştu. 

TATİL BEKLENİYOR 

Raylı sistem duraklarının büyütüleceğini belirten Cihan, "Karataş-Üniversite arasında duraklar büyüdü. 

Okullar tatil olduğunda diğer hatlarda büyütülecek. 

Vagonları ikili geçirtereceğiz. Günlük 45 bin olan yolcu sayısı 90 bine çıkacak. Bu uygulama kavşaklarda sinyalizasyondan dolayı birikmeyi önleyecek" dedi. 

SOLA DÖNÜŞLERLE YÜZDE 63 İYİLEŞME BEKLENİYOR 

Sola dönüş yasaklarıyla ilgili de konuşan Cihan, "Tek yön ve sola dönüş kaçınılmaz hale geldi. 15 Mayıs'tan itibaren uygulamaya başlanıyor. Havuzlu Kavşakta, 25 Aralık'ta tramvay istikametinden sola dönüş yasak. Masal Parkı, 25 Aralık'tan gelen araçlar Fevzi Çakmak'ta sola dönemeyecek. 5 fazdan 3'e düşülecek. Kavşaklarda daha az beklenecek. Bu uygulamayla yüzde 63 iyileşme olacak. Işıklarda birikme olmayacak" dedi. 

ŞAHİN:KENDİ KAFAMIZDAN YAPMIYORUZ 

Fatma Şahin ise ilk uygulamayı Diş Hekimliği önünde yaptıklarını belirterek, "Alışkanlıkları değiştirmek kolay olmaz. Biz bunları kafamızdan yapmıyoruz, Sezer Bey de, bende kendi aklımızdan yapmıyoruz. Bu konuda etki analizleri bilimler çalışmalar yapıldı" dedi. 

İBRAHİMLİ'NİN BİTİŞİNE KADAR TEK YÖN OLACAK 

Tek yön uygulamasıyla ilgili de bilgi veren Cihan, "Kamil Ocak'tan başlayıp İbrahimli bitişiğine kadar tek yön olacak. İlk etapta 50 km bisiklet yolu koyacağız. Hedefimiz 100 km. kaldırımları bu çerçevede genişletiyoruz" dedi. 

ŞEHİR MERKEZİNDE KÖPRÜLÜ KAVŞAK YANLIŞ 

Fatma Şahin, şehir merkezinde köprülü kavşak uygulamalarının da doğru olmadığının kendilerine raporlar halinde sunulduğunu ifade ederek, "Uzmanlar şehir merkezinde köprülü kavşak istemiyorlar. Maarif kavşağı örneği var. Akışı sağlamadı, genel bir bilimsel kanaat bu yönde. 3-5 kavşak yapsan ne olur diyorlar ama, ayrı kuruluşların bile raporları böyle" dedi. 

MASTER PLANLARI BİTİYOR 

Şahin, 2030-2040 yıllarını da kapsayan ulaşım ve imar master planının bu ay tamamlanacağını da dile getirdi. 

NURDAĞI'NA ALTYAPI DESTEĞİ 

Meclis toplantısında, Nurdağı kısmi kanalizasyon ve yağmursuyu inşaatı için iller bankasından 7.500.000.,00, Şehitkamil bölgesi yeni kanalizasyon inşaatı için de 7.500.000, 00 TL kredi kullanılması için Fatma Şahin'e yetki verildi. Nurdağı Belediye Başkanı, Fatma Şahin'e 40 yılda yapılamayan altyapı ve içmesuyu sorununu iki yılda yaptığı için teşekkür etti. 

SAHİN:VALİ MESAİSİNİ GÜVENLİK VE EĞİTİME HARCIYOR 

Fatma Şahin de, "Bunlar hayatı durdurmaya çalıştıkça biz yaşanabilir bir şehir olduğumuz algısını güçlendiriyoruz. Önemli çalışmalar yapıyoruz. Bazen negatif haberler emeğimizi yok edebilir. Sayın Valimiz bütün mesaisini güvenlik ve eğitime harcıyor. En hassas dönemleri en az hasarla geçirmek istiyoruz. Gaziantep'e akın akın turist gelsin istiyoruz. Japon büyükelçisinin ayağına bile gittik" diye konuştu. 


Gaziantep Expres


Geri Dön