28 / 03 / 2024

Gaziantep kentsel dönüşüm protokolü imzalandı!

Gaziantep kentsel dönüşüm protokolü imzalandı!

Gaziantep’te gerçekleştirilen uygulamaları yerinde inceleyen TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile birlikte “Umut Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi” protokolünü imzaladı.



TOKİ Başkanı Turan, beraberindeki  TOKİ  heyeti ile birlikte, Gaziantep’te UEFA standartlarında inşa edilen Gaziantep Stadı’nda incelemelerde bulundu ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. TOKİ Başkanı daha sonra, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile birlikte “Umut Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Protokolü’nü imzaladı.


M. Ergün Turan, Şahinbey Belediyesi ile TOKİ işbirliğinde yürütülen Güzelvadi ve Kahvelipınar Mahallelerinde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde denetledi.


Yılsonuna kadar 50 bin konut


M. Ergün Turan yaptığı açıklamada, yılın ilk iki ayında 11 bin konutun ihalesini gerçekleştirdiklerini ve sene sonuna kadar bu sayının 50 bini aşmasını hedeflediklerini bildirdi. Orta ve alt gelir grubundaki vatandaşları, bütçelerini zorlamayacak rakamlarla ev sahibi yapmaya çalıştıklarını ifade eden Turan, bu kapsamda Türkiye'nin dört bir yanında yoğun çalışmalar yürüttüklerini, her geçen gün önemli adımlar atarak daha fazla kişiye ulaşmaya çalıştıklarını vurguladı.


“Yoğun talep alıyoruz”


Her geçen gün Türkiye'nin farklı alanlarından yoğun talep aldıklarını dile getiren Turan, şöyle konuştu: “Taleplere cevap verebilmenin arzusu içerisindeyiz. Bu çerçevede yılın sadece ilk 2 ayını kapsayan ocak ve şubat döneminde 11 bin konutu ihale ettik. İnşallah en kısa sürede bunları tamamlayacağız. Bu arzuyla çalışmalarımızı sürdürürken öte yandan da yeni konut alanları oluşturma gayretindeyiz. İnşallah sene sonuna kadar 50 bin konutu aşmış olacağız”


“Nitelikli sosyal konut anlayışımıza devam edeceğiz”


TOKİ olarak sadece bina yapmakla yetinmediklerine dikkati çeken Turan, “Vatandaşlarımıza sadece ev yapmıyoruz. Tam anlamıyla nitelikli sosyal konut inşa ediyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki inşaatlarımızda da nitelikli sosyal konut anlayışımıza devam edeceğiz” dedi.


“Üst gelir grubuyla ilgilenmiyoruz”


Zaman zaman üst gelir grubundan da konut talebiyle karşılaştıklarını söyleyen TOKİ Başkanı, İdarenin en önemli görevi ve misyonunun konut edinmede sorun yaşayan, orta ve alt gelir grubundaki vatandaşları konut sahibi yapmak olduğunu ifade etti. TOKİ Başkanı Turan, “Üst gelir grubunun konutlarıyla ilgilenmiyoruz. Çünkü biz insanları 400-500 lira taksitlerle konut sahibi yapmanın derdine düşmüş durumdayız. Bu yöndeki çalışmalarımız da sürecek” diye konuştu.


TOKİ Haber


Geri Dön