25 / 04 / 2024

Gaziantep Kıbrıs Mahallesi'ndeki dönüşümde son durum ne?

Gaziantep Kıbrıs Mahallesi'ndeki dönüşümde son durum ne?

Gaziantep Kıbrıs Mahallesi'nde semt sakinleri kentsel dönüşümden şikayetçi. Mahalleli artık yıkım çalışmalarının tamamlanmasını istiyor.



Referandum anket çalışmaları için nabzını tuttuğumuz mahallelerde, en fazla dile getirilen bir diğer konu ise kentsel dönüşüm. Kıbrıs mahallesi sakinleri de kentsel dönüşümden şikayetçi olurken, artık yıkım çalışmalarının bıktırdığını dile getirdiler.


Kentsel dönüşüm ile vatandaşların evlerinden çıkarılarak mağdur olduklarını dile getiren vatandaşlar; "Kentsel dönüşüm dediler evimizi aldılar. Şu anda hem evlerimizden çıkarıldık hem de yollara bırakılan enkazlardan dolayı vatandaş olarak çok mağdur olduk. Bizleri gören duyan yok. Geçen senelerde 6-7 aylık bir çalışma olacak denilmişti. Fakat şu sıralar ne bir çalışma var ne de bir gelişme. Her şey yerli yerinde duruyor. Zamanında buralara gücümüzün yettiği kadarı ile para verdik aldık. Biz evlerimizde oturuyorduk. Şimdi evlerimizden olduk. Enkazlar arasında yaşam mücadelesi veriyoruz. Yıkıntılar her türlü pisliği barındırıyor. Tozdan dolayı pencerelerimizi açamıyoruz. Asfalt olmadığı için araçlarımız arızalanıyor. 

Açıkçası artık yıkım çalışmalarının bitmesini, bir an önce yeni bir yaşam alanı yaratılmasını bekliyoruz."dediler.


"SEYYAR SATICILARI ATMAYA ÇALIŞIYORLAR" 

Kentsel Dönüşümden sonra kendilerinin de işlerinin bozulduğunu dile getiren seyyar satıcı vatandaşlar;" İşlerimiz zaten durgundu. Bir de bitmek bilmeyen kentsel dönüşüm maceramız işlerimizi iyice durgunlaştırdı. Zaten her taraf yıkık dökük. Bir de üzerine her gün zabıta geliyor. Bizleri buradan çıkarmak için durmadan ihtar yapıyorlar. Ya da eşyalarımıza, arabalarımıza el koyuyorlar. Bizler bu tezgahlardan ne kadar kazanabiliriz ki? Azıcık kazancımızı da engellemek için çabalıyorlar" dediler. 


Gaziantep Ekspres


Geri Dön