25 / 04 / 2024

Gaziantep Köy Hizmetleri arazisi 21 Eylül'de satışta!

Gaziantep Köy Hizmetleri arazisi 21 Eylül'de satışta!

Gaziantep Köy Hizmetleri arazisi, dokuz parçaya bölünerek 21 Eylül'de satışa çıkarılıyor. Yeni yapılan imar düzenlemeleriyle yatırımcıların ilgisini çekmesi beklenen araziyle ilgili son gelişmeleri Gaziantep 27 yazarı Yaşar Erkent yazdı...



İşte Yaşar Erkent'in yazısı:


"Köy Hizmetleri arazisi dokuz parçaya bölünerek 21 Eylül'de satışa çıkarılıyor. Parseller ayrı ayrı satılacak. Tamamen ticari ve konut ve de otellerin yapılmasına izin veren yeni imar düzenlemeleri yapılan köy hizmetleri arazisi bu defa mütahhitlerin ilgi odağı olmaktadır.


Satılacak 9'ar bin metre karelik parsellerden elde edilecek geliri daha önceden Gaziantep valiliği tarafından alınan karar gereği şehrimizin ilkokul arsalarının alımında ve ilkokul binalarının yapımında kullanılacaktır.


İmarlı paftalarda ilkokul alanı olarak ayrılan ancak şahıs mülkü olan bu arsalar senelerdir bedelleri ödenerek milli eğitim tarafından kamulaştırılamadığı için mülk sahiplerine çok büyük haksızlıklar yapıla gelmiştir.


 Aslında imar planları yapılırken ilkokullara ayrılacak arsalar belediyelerce bedelleri ödenerek milli eğitim müdürlüğü emrine okul yapılmak üzere tahsis edilmesi gerekmektedir.


Bu kanuni bir emirdir.


Ancak belediyeler senelerdir bu emredici hükmü uygulama yerine kendi mülklerini başka alanlarda kullanmayı alışkanlık haline getirmişlerdir. Vatandaşların arsalarının üzerine de temel eğitim okulu şerhini koymak suretiyle milli eğitimin önünü tıkamışlardır.


Şimdi köy hizmetleri arazisinin satışı sayesinde elde edilecek gelirle bu sorun %100 çözülerek kanayan bu yara mutlaka tedavi edilmelidir. Sayın valimizin bu konudaki gayretlerini biliyoruz bu sorunu ortadan kaldırmada kararlı olduğunu da biliyoruz onun için bu arsalar değeri ile satılmalıdır.


Ve elde edilecek geliri de  TOKİ  tarafından mutlaka GAZİANTEP Valiliğinin emrine tahsis edilmek suretiyle milli eğitimin ihtiyacı olan ilkokullar için arsaların kamulaştırılmasında kullanılmalıdır.


Satılacak arazi GAZİANTEP in malıdır TOKİ buradan elde edilecek gelirin kuruşuna dokunmadan GAZİANTEP in eğitiminde acil ihtiyacı olan ilkokul yapımında kullanılmalı ve bu sayede sınıflarda öğrenci sayısının 30 rakamına indirilmesi ve kaliteli eğitimi yapılması mutlaka sağlanmalıdır…   



Yaşar Erkent / Gaziantep 27

[email protected]


Geri Dön