18 / 04 / 2024

Gaziantep Köy Hizmetleri arazisi ne oldu?

Gaziantep Köy Hizmetleri arazisi ne oldu?

2013 yılında satılarak gelirinin Milli Eğitim’e verilmesi kararı alınan Köy Hizmetleri arazisinde bugüne kadar 2 parsel satılabildi. Milli Eğitim’e de henüz hiçbir gelir aktarılamadı.



2013 yılında satılarak gelirinin Milli Eğitim’e verilmesi kararı alınan Köy Hizmetleri arazisinde bugüne kadar 2 parsel satılabildi.


Milli Eğitim’e de henüz hiçbir gelir aktarılamadı. Halbuki, eski Milli Eğitim Müdürü Abdullah Şenyüz’ün “Eğitim Kampüsü” önerisi uygulansa, belki de şimdiye kadar büyük mesafe kat edilmiş olacak, birkaç okul arazide eğitime başlamış olacaktı.


CHP Büyükşehir Belediye meclis üyesi Ömer Şahin, mecliste gündem dışı söz alarak, kamuoyunda Köy Hizmetleri arazisi olarak bilinen alanın akıbetini sordu. Şahin;"2013 yılında dönemin Valisi Erdal Ata Köy Hizmetleri’nin yerini maliyeden tahsisli olarak alıp, bu yerin satılarak gelirinin Milli Eğitime verilmesini istemişti. Bizde karara İl Özel İdaresi Meclisi’nde destek vermiştik. Köy Hizmetleri’nin yeri  113 bin  dönümdü. Arazinin akıbeti nedir? 13 yıldır Gaziantep'in eğitimi ile ilgili konuşmalar duyuyoruz. 9 bin 333 tane derslik ihtiyacı var. Kent konseyi kokteyllerde okul yapacağız diyor. Hani sonuç?  Gaziantep'in eğitim seviyesinin ne olduğunu biliyorum. Unesco'nun eğitimle ilgili raporu açıklandığında Türkiye  46. sırada  yer alıyor. Eğitimde çok kötü durumdayız. Gaziantep'in Şahinbey, Şehitkamil'in eğitim durumunu acı bir gerçekle görüyorum. " dedi


Büyükşehir Başkanvekili Osman Toprak, Şahin’e “Köy Hizmetleri arazisi özelleştirmeyle TOKİ’ye devredildi. 2 parseli satıldı. Oradan elde edilen gelir eğitimde kullanılacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. “ cevabını verdi.


Şimdi hem arazi yok, hem katkı yok

Okul için alan bulunamaması nedeniyle, Köy Hizmetleri arazisinin “Eğitim Kampüsü” olarak değerlendirilmesi fikrini eski Milli Eğitim Müdürü Abdullah Şenyüz dile getirmişti. Daha sonra arazinin satılarak, gelirinin eğitime aktarılması düşüncesi ağırlık kazandı.


Ancak geride kalan 2 yıl içerisinde satışta istenilen hedefe ulaşılamadı. Köy Hizmetleri arazisi hala atıl durumda satılmayı beklerken, Büyükşehir Başkanvekili Osman Toprak da satılan 2 parselden henüz eğitime bir katkı sağlanamadığını dile getirdi. Milli Eğitim Müdürlüğü ise okul yapımı için arazi arayışlarını sürdürüyor.

 

Gazete Ekspres


Geri Dön