28 / 03 / 2024

Gaziantep Kuzey Şehir yükseliyor!

Gaziantep Kuzey Şehir yükseliyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Türkiye’ye örnek projelerinden biri olan “Kuzey Şehir” projesinde çalışmalar devam ediyor.




Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Türkiye’ye örnek projelerinden biri olan “Kuzey Şehir” projesinde çalışmalar devam ediyor.


Yaklaşık 8,5 milyon metrekare alanda yaklaşık 250 bin nüfuslu yerleşim alanı yapılması planlanan “Kuzey Şehir”de ilk etapta 3000 konutun yapılacağı binalar yükselmeye başladı. Böylece, yeşil alanlar, camiler, sosyal tesisler, spor alanları, kültürel tesisler, alışveriş merkezlerinin de yer alacağı modern sürdürülebilir yeni bir yaşam alanı hayata geçecek.


Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde 50 bin konut “Kuzey Şehir”projesi için Büyükşehir Belediyesi imar planına göre esas kurum görüşlerini alarak, hali hazır ve jeolojik etüt haritalarını hazırladı.


“Aktif katılım” prensibiyle uygulama kararı alınan projeyi “Arama Konferansları” ile Gaziantep’in tüm yerel temsilci ve kanaat önderleriyle paylaşan Büyükşehir Belediyesi, burada, şehirlerin geleceğine dönük süreçleri yerel aktörlerin söz hakkını ve görüşlerini yansıtacak bir ortak akılla şekillendirme çabası içinde olduğunu gösterdi. Plan, sürecini yerel aktörlerle şekillendirecek olan çalışma,paydaş analizi, derinlemesine mülakatlar, arama konferansları ve çalıştay olmak üzere 4 aşamada kurguladı. Bu sürecin sonunda "Gaziantep Kuzey Şehir Projesi'nde Sonuç Raporu" kitapçığı hazırlandı.


Hazırlanan haritalar ve aktif katılım süreci çalışmaları doğrultusunda Kuzey Şehir bütününde imar planı çalışmalarında son aşamaya gelinmiş olup yakın gelecekte onaylanmak üzere Büyükşehir Belediye Meclis gündemine sunulacaktır.





Gaziantep Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön