29 / 03 / 2024

Gaziantep Kuzey Şehir'in yüzde 10'u tamamlandı!

Gaziantep Kuzey Şehir'in yüzde 10'u tamamlandı!

Gaziantep'de TOKİ tarafından inşa edilen Kuzey Şehir projesinin yüzde 10'u tamamlandı. 50 bin konuttan oluşacak proje ile 23 ilden daha büyük adeta yeni bir şehir inşa edilecek.



Gaziantep'te 8,5 milyon metrekare alan üzerine yapılması planlanan 50 bin konutluk "Kuzey Şehir" projesindeki ilk etaplar hızla yükseliyor


Sosyal konut alanında, uygulaması tek seferde geliştirilen “Türkiye’nin en büyük konut projesi" olma özelliğine sahip çalışma neticesinde 23 ilden daha büyük adeta yeni bir şehir inşa edilecek’’


TOKİ Başkanı Turan: - "Yalnız Türkiye değil Avrupa ölçeğinde de büyük bir proje. Yaklaşık 250-300 bin kişinin ikamet edeceği bir yaşam alanı oluşturulacak. Türkiye’de 23 il nüfusunun 300 binin altında olduğunu hatırladığımızda, bu projenin önemi ve büyüklüğü daha iyi anlaşılır"


Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin: "İlk konutlar 1,5 yıla kadar sahiplerine teslim edilecek"


Sosyal konut alanında uygulaması tek seferde gerçekleştirilen Türkiye'nin en büyük konut projesi olan Gaziantep'teki "Kuzey Şehir “de inşaatlar hızla yükselirken, projenin yaklaşık yüzde 10'u tamamlandı.


Gaziantep'te bugüne kadar 20 bin 217 konutun inşasını gerçekleştiren TOKİ, Türkiye'nin en büyük konut projesini de yine bu kentte hayata geçiriyor.


Gaziantep için kurgulanan modelde, ​yol ve parseller ile bir mahalle kurgusu oluşturularak,​ ​şehrin doğal kademeli topoğrafyası bozulmadan, standart 12 ev tipi ile geleneksel şehir dokusu elde ediliyor. Mahallenin yeşil alanla çevrelenmesi,​ farklı ölçeklerde meydanların oluşturulması,​ ​araç yollarının sınırlandırılması,​ ​engellilerin kullanımını da içeren otoparklar ile ulaşım ağının ağırlıklı olarak yaya öncelikli ele alınması,​ ​temel tasarım ilkelerini oluşturuyor. 


Başbakanlık Toplu Konut İdaresinin Gaziantep’te hayata geçirdiği Kuzey Şehir Projesi, Türkiye’deki 23 ilden daha büyük olacak. İlk bölümünde yaklaşık 3 bin konutun çalışmalarının sürdüğü projenin 2023 yılında tamamlanması öngörülüyor.


​TOKİ Başkanı Ergün Turan, yaptığı açıklamada, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, üniversite ve kamu idareleri uzmanları ile Kuzey Şehir için çalıştıklarını bildirdi.


Gaziantep Kuzey Şehir in yüzde 10 u tamamlandı!

Proje 2023'e kadar tamamlanacak

50 bin konutluk projeye büyük önem verdiklerini, Gaziantep Kuzey Şehir Projesi'ni 2023'e kadar tamamlayacaklarını kaydeden Turan, şöyle konuştu:


"Bu büyük proje ile mevcut yerleşimle bağları güçlü, ticari, sosyal ve kültürel yapısıyla kendi içinde merkez nitelikleri barındıran, sıcak ve samimi insan ilişkilerinin ön planda olduğu 300 bin nüfuslu yeni bir yerleşim bölgemiz olacak. Gaziantep Kuzey Şehir'de her profilden ve her yaş grubundan insanımız, eğitimden sağlığa, sosyal yaşamdan ulaşıma, tüm fiziki ve sosyal ihtiyaçlarını kaliteli bir yaşam alanında karşılayabilecek. Sosyal donatıların planlı ve estetik bir biçimde yansıtıldığı yeni yerleşimde, geleneksel mahalle kültürümüz ve komşuluk ilişkileri ile toplumumuzun tüm demografik zenginliklerinin bir arada olduğu örnek bir proje hayat bulacak​.​"


Projenin ilk bölümünde 17'si işyeri, ikisi cami, dördü ticaret merkezi ve ikisi mescit olmak üzere toplam 2 bin 793​ konut bulunacağını aktaran Turan, projenin yaklaşık yüzde 10'unun tamamlandığını, betonarme temel kazı çalışmalarının ise hızla devam ettiğini vurguladı.


Turan, projenin büyüklüğüne işaret ederek, şöyle devam etti:


"Kuzey Şehir Projesi, tek bir proje olarak üstlendiğimiz en büyük projelerden biri. Yalnız Türkiye değil Avrupa ölçeğinde de büyük bir proje. Yaklaşık 250-300 bin kişinin ikamet edeceği bir yaşam alanı oluşturulacak. Türkiye’de 23 il nüfusunun 300 binin altında olduğunu hatırladığımızda, bu projenin önemi ve büyüklüğü daha iyi anlaşılır."


Projenin mimarlık, mühendislik ve planlama açısından da birçok ilki barındırdığına dikkat çeken Turan, yatay mimariye ağırlık verilerek mahalle konseptinin gözetileceğini belirtti.


Turan, alt ve üst gelir gruplarına yer verilecek projenin yapılacağı alanda, araziler üretilip farklı kesimlerin ve özel sektörün de projeye dahil olmasının sağlanacağını bildirdi.


Gaziantep Kuzey Şehir in yüzde 10 u tamamlandı!

İlk teslimat 1,5 yıl sonra

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de projenin yaklaşık 3 bin konutluk ilk bölümünün ihalesinin geçen yıl yapıldığını anımsattı.


Projedeki konutların hızla yükseldiğini belirten Şahin, bu konutlardaki kaba inşaatın bitmek üzere olduğunu bildirdi.


10 bin bin konutluk ikinci etabın ihalesinin de hazırlandığını aktaran Şahin, "Büyükşehir Belediyesi olarak bu büyük projenin fen ve imar işleri bize düşüyor. Konutlar bittiğinde, bu anlamda 100 milyonluk bir yatırım ihtiyacı var. Bu alandaki çalışmalar sürüyor. Yol ve altyapıyı oluşturduğumuzda orası 50 bin konutta insanların yaşayabileceği aksa dönüşecek. Biz alt yapıyı yaptıkça  TOKİ  de hızla üst yapıyı sürdürecek." şeklinde konuştu.


İlk konutların 1,5 yıla kadar sahiplerine teslim edileceğini öngördüklerini anlatan Şahin, şunları kaydetti:


"Orası 200 binden fazla insanın yaşayacağı bir yer olacak. Bu nüfus, hali hazırda her gün şehrin bir tarafından öbür tarafına gidiyor. Zamanlama, stres ve trafik başta olmak üzere birçok soruna çözüm olacak bir proje hayata geçiriliyor. Tüm dünyada üretim neredeyse şehir oraya taşınıyor. Biz de şimdi üretimin olduğu yere şehir kuruyoruz. Üretimde yer alan insanlarımızın konut ve işyeri aksını bir arada toplayan bir projeyi hayata geçireceğiz."


Gaziantep Kuzey Şehir in yüzde 10 u tamamlandı!


Haber Star'da şu şekilde yer aldı


Sosyal konut alanında uygulaması tek seferde gerçekleştirilen Türkiye’nin en büyük konut projesi olan Gaziantep’teki ‘Kuzey Şehir’de inşaatlar hızla yükselirken, projenin yaklaşık yüzde 10’u tamamlandı. 


2023’E HAZIR OLACAK

Gaziantep’te bugüne kadar 20 bin 217 konutun inşasını gerçekleştiren TOKİ, Türkiye’nin en büyük konut projesini de yine bu kentte hayata geçiriyor. 50 bin konutluk projeye büyük önem verdiklerini, Gaziantep Kuzey Şehir Projesi’ni 2023’e kadar tamamlayacaklarını kaydeden TOKİ Başkanı  M. Ergün Turan “Bu büyük proje ile mevcut yerleşimle bağları güçlü, ticari, sosyal ve kültürel yapısıyla kendi içinde merkez nitelikleri barındıran, sıcak ve samimi insan ilişkilerinin ön planda olduğu 300 bin nüfuslu yeni bir yerleşim bölgemiz olacak. Gaziantep Kuzey Şehir’de her profilden ve her yaş grubundan insanımız, eğitimden sağlığa, sosyal yaşamdan ulaşıma, tüm fiziki ve sosyal ihtiyaçlarını kaliteli bir yaşam alanında karşılayabilecek. Sosyal donatıların planlı ve estetik bir biçimde yansıtıldığı yeni yerleşimde, geleneksel mahalle kültürümüz ve komşuluk ilişkileri ile toplumumuzun tüm demografik zenginliklerinin bir arada olduğu örnek bir proje hayat bulacak​” dedi. 


Star


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı



Sosyal konut alanında uygulaması tek seferde gerçekleştirilen ‘Türkiye’nin en büyük konut projesi’ olarak adlandırılan Gaziantep’teki “Kuzey Şehir”de inşaatlar yükseliyor. Projenin yaklaşık yüzde 10’u tamamlandı.


Başbakanlık Toplu konut İdaresi (TOKİ) yetkililerinden alınan bilgiye göre, Gaziantep’te bugüne kadar 20 bin 217 konutun inşasını yapan  TOKİ, ‘Kuzey Şehir’ projesinde de çalışmalarını hızla yürütüyor. 


Mahalle kurgusu oluşturularak, 12 ev tipi ile her türlü sosyal ve yeşil alanı tasarlanan projenin 2023 yılında tamamlanması öngörülüyor. Proje, Türkiye’deki 23 ilden daha büyük olacak. 


TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, “Projenin ilk bölümünde 17’si işyeri, ikisi cami, dördü ticaret merkezi ve ikisi mescit olmak üzere toplam 2 bin 793 konut bulunacak. Tüm gelir gruplarının yer alacağı proje alanında, araziler üretilip farklı kesimlerin ve özel sektörün dahil edilmesi sağlanacak” diye konuştu.


Milliyet


Geri Dön