19 / 03 / 2024

Gaziantep Mavikent 5. etapa yoğun ilgi!

Gaziantep Mavikent 5. etapa yoğun ilgi!

Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından dar gelirli bin aile için yapılacak Mavikent 5. etap konutlarının başvurularına vatandaşların ilgisi büyük oldu.



Gaziantep Şahinbey Belediyesi'nin dar gelirli aileler için yapacağı Mavikent 5. etap konutlarının başvurusu için vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Daha önce de dar gelirli vatandaşlara yönelik yaptırdığı konutlarla dar gelirli aileleri ev sahibi yapan Şahinbey Belediyesi, bin aile için daha yapacağı 5. Etap konutlarının ön kayıtlarını almaya 1 Ağustos 2016 tarihi itibariyle başladı. Kayıtların ilk gününde çok sayıda vatandaş ev sahibi olabilmek için belediyenin önünde uzun kuyruklar oluşturdu.


VATANDAŞLAR UZUN KUYRUKLAR OLUŞTURDU

Sabahın erken saatlerinde belediye hizmet binasına gelmeye başlayan vatandaşlar aldıkları sıra numaralarıyla kayıt bürosuna 10’ar kişilik gruplar halinde alındı. Burada kimlik fotokopilerini, maaş bordolarını, aile bilgilerini ve iletişim bilgilerini veren vatandaşlar kendilerine verilen formları doldurarak kayıt işlemlerini tamamladılar. Kayıt alımının ilk gününde Mavikent 5. Etap konutları için bin 773 kişi başvuru yaptı.


ŞAHİNBEY HAYALLERİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

Mavikent 5. Etap kayıtları için Şahinbey Belediyesi Hizmet binasına gelen vatandaşlar, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun hayallerimizi gerçekleştirdiğini belirterek: “Başkanımızdan Allah razı olsun böyle bir hizmet yaptığı için. Çünkü bu zamanda bu şartlarda ev sahibi olmak bizim için hayaldi. Yıllardır kirada oturuyoruz. Yıllardır da paramızı geri dönüşümü olmayan kiraya yatırıyoruz. Ancak, bu imkânlarda kira öder gibi ev sahibi olma umudumuz var. Ödediğimiz paranın sonunda evin bizim olacağını biliyoruz. Başkanımızın bize sunduğu bu imkânla hayalimiz gerçek olacak inşallah.” dedi.


“4. ETAP YILSONUNDA TESLİM”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bütün vatandaşlar ev sahibi oluncaya kadar konut edindirmeye devam edeceklerini belirterek, “Mavikent 4. etap konutlarımız hızla yapılıyor. Burada 1200 konut yapıyoruz. Bunlardan bin adedini yine kurada hak sahibi olan dar gelirli vatandaşlarımıza vereceğiz. Kalan 200 konutumuzu da yine kentsel dönüşümde evini aldığımız vatandaşlar için takas yoluyla kullanacağız. Bu yılsonunda Mavikent 4. Etap konutları hak sahiplerine teslim edilecek” dedi.



Gaziantep Ekspress


Geri Dön