19 / 03 / 2024

Gaziantep Mavikent Konutları'nda dar gelirli aileler ev sahibi oldu!

Gaziantep Mavikent Konutları'nda dar gelirli aileler ev sahibi oldu!

Gaziantep Şahinbey Belediyesi Mavikent Konutları'nın 4'üncü etabında bin dar gelirli aileyi ev sahibi yaptı. Asil ve yedek olarak toplam 2 bin ismin belirlendiği kura çekimlerine 30 bin 720 kişi başvurdu.



Orta ve uzun vadede 50 bin konut arzının olabileceğini söyleyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Belediye Başkan Mehmet Tahmazoğlu'nun vizyonundan övgüyle bahsederek, "Gaziantep'te on yıllar önce gecekondular yapılmış. Büyük bir sorun var ama bu sorunu çözebilecek güçlü bir ekip var" dedi. 


İNSAN ODAKLI ÇALIŞMA 

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, insan odaklı çalışmalarla vatandaşların huzurlu ortamlarda yaşamalarını sağlamak istediklerini dile getirdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı döneminde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in desteğiyle100 bin sosyal konutun projesini yaptıklarını söyleyen Başkan Şahin, "Biz Mehmet kardeşimle birlikte Şahinbey bölgesinde yeni planlamalar yapıyoruz. Bakanlar Kurulu'ndan karar çıkar çıkmaz planlamamızı yapıyoruz" diye konuştu. 


"BEN DE KİRACIYDIM" 

Kura çekilişinde konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise "Büyüklerimiz 'dünyada mekan, ahirette iman' demişler. Amacımız özellikle dar gelirli vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak. Herkesin başını sokacak bir evinin olması gerçekten çok önemli. Ben yıllarca kiracılık yaptım ve sizi çok iyi anlıyorum. Ev sahibinin ne zaman zam yapacağı veya ne zaman size evden çık diyeceği tedirginliğiyle yaşar" şeklinde konuştu. 


Hürriyet


Geri Dön