23 / 04 / 2024

Gaziantep Mavikent Konutları'nın 4. etabında temeller atıldı!

Gaziantep Mavikent Konutları'nın 4. etabında temeller atıldı!

Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi'nin dar gelirli vatandaşlar için yaptırdığı Mavikent Konutları'nın 4'üncü etabının temeli atıldı. Yeni etapta bin 203 konut bulunuyor



Şahinbey Belediyesi'nin yoksul aileler için yaptırdığı Mavikent konutlarının bin 203 dairelik 4'üncü etabının temeli Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımıyla atıldı. Bakan Şimşek, Şahinbey Belediyesi'nin Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi. Şimşek, Başkan Mehmet Tahmazoğlu'nun altından kalkılması zor işleri başardığını söyleyerek, "Şuradaki görüntüye baktığımızda, bu bir lüks site değil ama aslında eski Türkiye'nin lüks siteleri böyle olurdu. Yeni Türkiye'nin sosyal konutları böyle oluyor" dedi. 


6 YILDA NÜFUS 400 BİN ARTMIŞ 

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise törende yaptığı konuşmada ilçenin çok hızlı bir şekilde büyüdüğüne dikkat çekti. Başkan Tahmazoğlu, "6 yıl önce 700 bin olan nüfusumuz 1 milyon 100 bin kişiye ulaştı. Bu kadar kısa sürede bu kadar hızlı artış nedeniyle Şahinbey'in planlı ve programlı büyümesi gerekiyor. 6 yılda 66 bin yapılmış. Bu kadar konut yapılmasaydı kıyamet kopardı" diye konuştu. 


5'İNCİ ETABIN PROJESİ HAZIR 

Daha önce Mavikent'te 2 bin 340 konut yaptıklarını anımsatan Başkan Mehmet Tahmazoğlu, "Şimdi de 4'üncü etabın temelini atıyoruz ve bunun ardından 5'inci etap için de bin 600 konutun projesi hazır" dedi. Kasım ayı içerisinde bu konutların ihalesini yaparak inşaatına başlanacağını vurgulayan Başkan Tahmazoğlu, "Sadece Mavikent'te 5 bin 138 konut belediyemiz tarafından yapılmış olacak" diye konuştu. 


Sabah Güney


Geri Dön