24 / 04 / 2024

Gaziantep Nizip TOKİ kuraları çekildi!

Gaziantep Nizip TOKİ kuraları çekildi!

Nizip Belediyesi Nikah Salonu'ndaki kura çekilişi öncesi konuşan Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Nizip ilçesinin diğer ilçelere nazaran hızlı gelişen bir ilçe olduğunu ve 2013 yılı yatırımlar bakımdan Nizip için en parlak bir yıl olduğunu ifade etti.




Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Gaziantep'in Nizip İlçesinde dar gelirli vatandaşlar için yaptırılan 172 adet konutun sahibi kura ile belirlendi. 


Nizip Belediyesi Nikah Salonu'ndaki kura çekilişi öncesi konuşan Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Nizip ilçesinin diğer ilçelere nazaran hızlı gelişen bir ilçe olduğunu ve 2013 yılı yatırımlar bakımdan Nizip için en parlak bir yıl olduğunu ifade etti. 


Bu yıl tamamlanan başlanan ve devam eden proje sayısının 70 olduğunu ve bu sayının değil ilçe bir çok ilin bile yaşamayacağı bir rakam olduğuna dikkat çeken Karadeniz şunları söyledi, '"İlçe adına yapılan bu güzel çalışmaların en önemli kaynağı buradaki uyum ve ilçedeki huzurdur bu nedenle bugün törenini düzenlediğimiz  TOKİ  yatırımları da ilçe adına yapılan en önemli yatırımlar arasındaydı çükü ilçe sakinleri TOKİ'nin ilçeye yatırım yapmasını çok istiyordu, böylelikle bu yatırımın hayata geçmesi ve bunun sonunda insanlarımızın ev sahibi olması beni oldukça mutlu etmiştir. 

Ben konutların hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyor ve emeği geçen Milletvekillerimize ve Nizip Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi. 

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, insanların mutlu olması AK Parti iktidarı olarak ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya devam ettiklerini ifade ederek, "Eğer insanın huzuru ve ağız tadı olmasa o kişinin oturduğu ev kendisine cezaevi yediği yemekte kendisine katran olur. 

Onun için birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var" dedi. 

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin ise son zamanlarda gündemde olan yolsuzluk iddialarına değinerek, '"Bu güne kadar çaldığı soyduğu iddia edilen ve yolsuzluğa bulaştığı iddia edilen bir hükümet, bir iktidar sizce ülkenin tümünde sağlık, ulaşım, eğitim, insana değer ve birçok alanda yapılan hizmetleri ve dev yatırımları nasıl başarır. Bu gün Merkez Bankası'nda oluşmu^ 136 milyar dolar bir rezervden bahsediyoruz. Biz iktidara geldiğimizde o bankada para ve döviz rezervinin miktarı 30 milyar dolardı. Böylelikle bugün bütün dış borçlarını ödeyerek bağımsız bir Türkiye var ve bu Türkiye'de huzur var istikrar var. Bu gün sadece kendi içerisinde ve kendi coğrafyasında değil bütün batı ekonomilerine meydan okuyan bir Türkiye ekonomisi var. Bu nedenle yapılacak olan seçimlerde bize vereceğiniz desteklerle çok güçlü bir irade belirleyeceğiz" diye konuştu. 

Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan' da TOKİ evlerinin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Kurada ismi çıkmayan vatandaşlarımız üzülmesin ve merak etmesinler biz bundan sonra satış durumuna göre pozisyon alacağız. Eğer şuan yapımı devam eden konutlar arasında ev kalmazsa Mayıs ayı içerisinde yeni bir çalışma daha başlatarak ev sahibi olma arzusu içerisinde olan vatandaşlarımızın arzusunu gerçekleştireceğiz" dedi. 

Törende gerçekleştirilen kura çekiminde ilk olarak 9 engelli için kura çekildi. Nizip ilçesindeki projede Menderes ve Fatih Sultan Mahallesindeki daireler 2+1 ve 3+1 şeklinde hazırlandı. Törene milletvekilleri, TOKİ Finansman Dairesi Başkanı Bülent Şerefoğlu, belediye yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 


Adana İlk Haber


Geri Dön