26 / 04 / 2024

Gaziantep Oğuzeli'de asfaltlar yenileniyor!

Gaziantep Oğuzeli'de asfaltlar yenileniyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Oğuzeli ilçesini baştan sona yeniliyor. Yeni çalışmalarla kanalizasyon ve asfaltı tamamen yenilenen ilçeye parklar ve sosyal tesisler kazandırılıyor



Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Oğuzeli ilçesinin alt ve üstyapı çalışmalarını yenileme çalışmaları kesintisiz bir şekilde sürüyor. Büyükşehir'in yaptığı yeni çalışmalarla çehresi değişecek olan ilçeye, kanalizasyon, yol, kavşak, taziye evi, sosyal tesis, park ve daha birçok alanda hummalı çalışmalar yapılıyor.


22 BİN TONLUK ASFALT 

İlçenin tamamında yol, asfalt ve kanalizasyon çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi, ilçe merkezinde büyük bir park ve 3 taziye evi yaptı. İlçeye bağlı köylerde de yol, sathi kaplama, kanalizasyon ve su arama çalışmaları başlatılırken yol açma ve mahallelerde yıkım ile enkaz temizliği çalışması yapılıyor. İlçe, belde ve köylerinde 22 bin 423 ton asfalt yama çalışması yapıldı.


YENİ BORULAR DÖŞENİYOR 

Köy ve mahalle yollarında sathi kaplama yapan Büyükşehir, 129 bin 306 metrekare alana kilit taşı döşedi. Su arama çalışmalarını yürüten ve bu kapsamda merkez ve bağlı mahallelerinde yeni sondaj kuyuları açan belediye, ilçe genelinde 13 bin metre içme suyu hattı döşedi. Ayrıca ilçeye 19 bin metre kanalizasyon hattı döşeyen Büyükşehir, kanalizasyon sularının toplanması için 4 adet foseptik yaptı.


BİYOGAZ TESİSİ 

Öte yandan ilçede bulunan Karpuzatan tesisinde de yenileme çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi, ilçeye Biyogaz Tesisi kurulması için de harekete geçti. 1 MW kurulu gücünde yapılması uygun görülen tesisle, büyükbaş, küçükbaş ve tavuk gübresi ile mevcut atıklardan günlük 9 bin 939 m3 biyogaz üretimi yapılması planlanıyor.



Sabah Güney


Geri Dön