19 / 04 / 2024

Gaziantep Ökkeşiye Türbesi 2016 yılının sonunda açılacak!

Gaziantep Ökkeşiye Türbesi 2016 yılının sonunda açılacak!

Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, Gaziantep'teki Ökkeşiye Türbesi'nin proje detaylarını paylaştı. Güven, Ökkeşiye Türbesi'nin 2016 sonunda hizmete açılacağını söyledi. İşte o projenin detayları...



"BÖLGE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ" 

Gazetemize konuşan Güven şu ifadelere yer verdi; "Ökkeşiye Türbesi 2016 sonunda hizmete açılmış olacak. Ökkeşiye bizim için yılın projesi. 10 Milyonluk bütçesi var. Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak Ökkeşiye'ye 10 milyon, yıl içinde tamamlanan diğer projelere ise 7 milyon bütçe ayırdık. Kent merkezindeki tarihi yapılann çalışmalannı tamamladık, bazılannın da çalışmasına halen devam ediliyor. Şu anda köylere ve ilçelere yoğunlaştık. Ökkeşiye'de bu kapsamda ele alınan büyük bir proje. İnanç turizmi kapsamında önemli ölçüde turist çeken bir yer. Birçok kentten ziyaretçileri var. Bu nedenle orada yapılan düzenleme bölge için önemli." 


"ESERLERİN KENDİ GELİRİ VAR" 

"Vakıflar kapsamında olan tarihi eserlerin birçoğunun kendi gelirleri var, kendi geliri olmayan eserlere de genel müdürlüğümüz bütçe aymyor. Mesela Gaziantep'te bulunan Alaüddevle Camisinin restorasyonu için harcanan 1 milyonluk bütçe, caminin kendi gelirinden sağlandı. Bu camilerin giderlerini karşılamak için tarlalar ve araziler var." 


"ZİYARETÇİ AKINI VAR" 

"Ökkeşiye'nin mülkü bize ait. Gaziantep, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş'tan Ökkeşiye'ye yoğun bir ilgi var. Hafta sonları yaklaşık 2 binin üzerinde araç gidiyor. Orada özellikle ulaşımın ve otopark somnunun giderilmesi gerekiyordu. Son derece modern bir proje ile Ökkeşiye'de gereken hamleleri yapıyoruz."


Tuba CANPOLAT/Oluşum


Geri Dön