24 / 04 / 2024

Gaziantep Örnek Sanayi Sitesi'ndeki cami arsası satıldı mı?

Gaziantep Örnek Sanayi Sitesi'ndeki cami arsası satıldı mı?

Büyükşehir Belediyesi'nin Örnek Sanayi Sitesi'nde cami alanı olarak ayrılan arsayı önce ticari alana çevirip daha sonra bu arsayı ihaleyle sattığı haberi gündeme bomba gibi düştü. Mehmet Haratoğlu, bu haberi okuyunca çok şaşırdığını belirtti.



Büyükşehir Belediyesi'nin Örnek Sanayi Sitesi'nde cami alanı olarak ayrılan arsayı önce ticari alana çevirip daha sonra bu arsayı ihaleyle sattığı haberi gündeme bomba gibi düştü. Örnek Sanayi Sitesi başkanı Mehmet Haratoğlu, bu haberi gazetemizden okuyunca çok şaşırdığını belirterek, "Bilgimiz yoktu. Oyunca şok olduk. Yönetim kurulunu toplayacağım, burada ne yapabiliriz diye bunu konuşacağız" dedi. Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mustafa Kemal Güneş ise," Bu karar yerel seçimden hemen sonra 2014'ün Nisan ayında büyükşehir meclisinden geçti" dedi. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkirşekerci ise, bu planlamanın kendilerinden önce yapıldığını belirterek, "Burası bizim dönemimizde onandı. Biz cami alanını daha ileri, daha geniş bir alana taşıdık. Bu alanı ise iyi bir pazarlıkla sattık" diye konuştu. Öte yandan cami arsasını satın alan Sağlamcılar şirketinin burayı fabrika yapacağı iddia edildi. 


BAŞKAN HARATOĞLU ŞAŞKIN

Büyükşehir Belediyesin, Örnek Sanayi Sitesindeki Cami arsasını önce ticari alana çevirip ardından ihaleyle burayı 2 milyon 750 bin TL've satması örnek sanayicileri üzdü. Örnek Sanayi Sitesi yönetim kurulu Başkanı Mehmet Haratoğlu, "Bilgimiz yoktu. Duyunca şok olduk. 

Yönetim kurulunu toplayacağım, burada ne yapabiliriz diye bunu konuşacağız. Burada dana evvel cami yeri ayrılmış. Gaziantep çarpık bir yapılaşma içinde, her geçen gün yeşil alanlar yok oluyor. Burası cami olmayacaksa da sanayinin içinde olmasından dolayı meslek okulu yapılabilirdi. Gazikent, Seyrantepe buraya yakın. Yeşil alan yapılabilirdi. 

Camı yeri ayrılmış, neden ticari alan yapılıyor? Örnek Sanayi Sitesi büyük bir sanayi" dedi. 

'Gaziantep'te bugün Cumhurbaşkanı Stadyumun yeri için cami olacak diye ısrar ederken, belediyeler okul yerimiz yok, yeşil alan için yerimiz yok derken imar planında cami olarak ayrılan yeri ticariye çevirmek hakikaten şaşırtıcı bir ola/ diyen Haratocjlu konuşmasını şöyle sürdürdü: Bu konuyu takip edeceğiz. 

Üyelerimiz ciddi şekilde rahatsız. Bu sanayi bizim, bu şehir b'ızim. Burası eğitim için ayrılabilirdi. Belediyenin buna ihtiyaa da yok. Üstelik cami yerini kendilerinin ayırması gerekirken ticariye çevirmeleri bizi üzdü. Bu konuyu Fatma hanımla da görüşeceğiz. Biz işimize gücümüze yoğunlaştığımız için imar değişikliklerini takip edemeyebiliyoruz. Ancak madem böyle bir plan değişikliği var, niye b'ıze daha önce haber edilmedi? Daha yeni haberimiz oldu. 

Sanayi güzelleşirse bu belediyenin eseri olacaktır. El ele verip sanayimizi, şehrimizi güzelleştirmemiz gerekiyor. Üyelerimizle toplantı yapıp, yol haritamızı belirleyip mücadelemizi sürdüreceğiz."


 YETKİNŞEKERCİ: İYİ PARAYA SATTIK

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Maımet Durdu Yetkirşekerci, 2013 yılında bu planlamanın yapıldığını belirterek, "Bizden önce planlanmış bir yer. İmar tadilatı yapılmış. Biz cami alanını daha ileri daha geniş bir alana taşıdık. Bu alanı ise iyi bir pazarlıkla sattık" dedi. 

Satılan alanın kavşağa çok yakın olduğunu dile getiren Yetkinşekerci, "700 metre ileride büyükşehire ait bir yer var. Burası kavşağa yakın değil, yerleşim, konut yerlerine de yakın. Küsget'e, örnek sanayiye de yakın. Emsal göstermemiz lazımdı gösterdik. Yani yeni camiyi 700 metre ileriye aldık. Yeni caminin 4 tarafı yol, tamamen ada, çok güzel bir ada alanı. Bir hayırsever yaptırmak S" n müracaat etti değerlendiriyoruz. 

ıümüzdeki ay caminin temelini atacağız. Yeni cami alanı buranın iki misli diye konuştu. 


GÜNEŞ: FATMA HANIMIN HABERİ YOK

Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mustafa Kemal Güneş, bu alanan zamanında 550 metrekare cami yeri olduğunu, etrafındaki yeşil alanlar birleştirilerek 2700 küsur metrekareye çıkarıldığını hatırlatarak şunları söyledi:"2014'ün Nisan ayında buranınplanı meclisten geçti. 


Bundan Fatma naramın haberi yoktu. 

Nisan meclisinde görüşüldü. Geçmiş dönemden kalma, jet hızıyla geçti. 

Ancak tren yolunun öbür tarafında tekrar bir cami yeri ayrıldı." Küçük Sanayide 3 cami bir de mescit olduğunu söyleyen Güneş, "Küçük Sanayide cami bir taneydi. Biz Ömer beyle sırta sırta verip bir cami daha yaptık. Ardından 2 tane daha cami yaptık. Şu anda 3 cami bir mescidimiz var. Enver Doğan, Besir Bilgiç. Sanayi Cami ve D blok esnaf mescidi. Büyük camilerimizden birinde 5 bin kişi namaz kılıyor. Birinde birinde 800 kişi, mescitte de 300 kişi namaz kılıyor. 

Camilerimizden biri ortak kullanılıyor. 

Bütün küsget sanayi sitesi, örnek sanayiden gelenler var. Küsget Sanayi sitesinin camileri etraftaki sanayilere de hizmet ediyor" diye konuştu. 


SAĞLAMCILAR SATIN ALDI

Öte yandan önce cami alanı olan ve plan değişikliği ile ticari alana çevrilen alan için, önceki gün Büvükşehir'de ihale yapılmış ve İhaleyi 2.750.00 TL yeren Sağlamcılar Orman Ürünleri İnşaat Tekstil Sanayi kazanmıştı. Sağlamcı firması böylece daha önce cami olarak imar planına ayrılan arsaya fabrika yapma fırsatı yakalamış oldu. 


Gaziantep 27


Geri Dön