26 / 04 / 2024

Gaziantep Şahinbey'de imar yanlışları düzeltiliyor!

Gaziantep Şahinbey'de imar yanlışları düzeltiliyor!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odasını ziyaret ederek Şahinbey’de yaptıkları çalışmaları ve yapılacak olan projelerini anlattı.



Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odasını beraberindeki heyetle ziyaret eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Oda yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Çeliktürk ve yönetim kurulu üyelerine yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yeşil alanlar, konut üretimi, sosyal faaliyetler ve tarihi dokunun korunması konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu sivil toplum kuruluşları ile ortak projeler yapabileceklerini söyledi. Türkiye’de ilkleri başararak birçok alanda ödül aldıklarını da belirten Tahmazoğlu son olarak tarihi dokunun korunması konusunda ilk defa bir ilçe belediyesinin ödül aldığını kaydetti. İnşaat mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk başta Gaziantep’in sorunları olmak üzere Ülkedeki tüm sorunlara duyarlı olduklarını belirterek yerel yönetimlerle sorunların çözümü noktasında birlikte hareket etmekten memnun olacaklarını kaydetti. Çeliktürk,“ Şuanda gündemde olan ve mecliste görüşülen uluslararası iş gücü kanunu mesleğimiz ve meslektaşlarımız için son derece olumsuz bir tasarıdır. Bu tasarı yalnızca yabancı sermayenin talepleri göz önüne alınarak hazırlanmış olup halkımız ve ülkemizin çıkarları göz ardı edilmiştir. Tasarı lisans eğitimine dayalı meslek alanlarının tamamını ilgilendirmekte ve TMMOB’nin meslek-uzmanlık alanlarında, yabancı mühendis ve mimarları bizlerden avantajlı konuma getirmektedir. Ülkemiz yurttaşı mühendis, mimarlar şehir planlamacılarının açıkça aleyhine olacak bir durum söz konusudur. Bu tasarıyla birlikte yabancıların hizmet sunması veya ülkemizde çalışmasında hiçbir denetim veya kural olmayacak, beyana dayalı mantıkla yabancılara sınırsız hak ve özgürlükler teslim edilecektir. Mühendislik, mimarlık hizmetlerinin kontrolsüz ve denetimsiz bir şekilde, yeterli eğitim ve mesleki deneyimden yoksun yabancılar eliyle yürütülmesinin yaratabileceği faciaların ve yıkımların bedelini yine halkımız ödeyecektir” şeklinde konuştu.

Gökhan Çeliktürk yerel yönetimleri yaptığı imar çalışmaları, alt yapı çalışmaları ve diğer faaliyetlerini takip ettiklerini ve yanlış gördükleri çalışmalara gerekli tepkiyi gösterdiklerini söyledi. Oda olarak başta imar çalışmalarında gördükleri yanlışlara itiraz ederek düzeltilmesi için girişimler yaptıklarını ve meslektaşlarını ilgilendiren konularda her zaman dik durduklarını belirtti. Çeliktürk,“ Oda yönetimi olarak kısa bir süre önce göreve gelmemize rağmen özellikle mesleğimizi ilgilendiren alanlarda önemli çalışmalar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Akademik oda olma yolunda çalışmalarımıza hız verdik. Türkiye genelinde tanınmış hocalarımızı Gaziantep’e davet ederek seminer, konferans ve kurslar düzenliyoruz. Yeni gelişmeler konusunda üyelerimizi bilgilendiriyoruz. Ayrıca sosyal faaliyetlerimizi de aralıksız sürdürüyoruz “ diye konuştu.


Gaziantep’i ilgilendiren konularda belirli zaman aralıklarıyla bir araya gelme konusunda görüş birliğine varıldığı belirtildi.



Gaziantep Telgraf


Geri Dön