29 / 03 / 2024

Gaziantep Şahinbey'de kentsel dönüşüm devam ediyor!

Gaziantep Şahinbey'de kentsel dönüşüm devam ediyor!

Şahinbey'de kentsel dönüşüm devam ediyor. Bu amaçla Nuripazarbaşı, Sakarya, Çamlıca, Kahvelipmar, Yazıcık-Türktepe, Perilikaya-Serinevler, Etiler-Eski Garajlar ve Güzelvadi mahallelerini kapsayan 5 bölgede kentsel dönüşüm çalışması yapıyor




Gaziantep'in  Şahinbey ilçesine kentsel dönüşüm çalışmalarıyla çağ atlatan Tahmazoğlu, planlı ve programlı yürütülen dönüşüm çalışmalarıyla ilçenin kentsel tasarımını yeniden oluşturuyor. Bu amaçla Nuripazarbaşı, Sakarya, Çamlıca, Kahvelipmar, Yazıcık-Türktepe, Perilikaya-Serinevler, Etiler-Eski Garajlar ve Güzelvadi mahallelerini kapsayan 5 bölgede kentsel dönüşüm çalışması yapıyor. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 4 bin 932 evin kamulaştırılmasının yapıldığını ve şu ana kadar kentsel dönüşüme toplam 315 milyon lira harcandığını söyledi. 

Yeni yaşam alanları açıyoruz Vatandaşların yaşam kalitelerini arttırmak için çalıştıklarını ilade eden Başkan Tahmazoğlu, "Akkent, Mavikent, Yeşilkent, Yeşilvadi, Hipodrom alanı ve Bağlarbaşı bölgelerinde 550 bin kişinin yaşayacağı alanların imar planlarını hazırlayarak yeni yaşam alanları açtık. Kentsel dönüşüm çalışmalarımız sonucunda 5 bin konut yaptık" dedi. 

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi'nin yaptığı projeler hakkında da çeşitli bilgiler verdi. Tahmazoğlu yaptığı açıklamalarda şunları söyledi; " Dar gelirli ailelerimizi ev sahibi yapmak için Serinevler bölgesinde 300 konut yaptık. Bunlardan 250 tanesini kura ile hak sahiplerine teslim ettik. Sosyal belediyecilik ilkesiyle bu evleri mm m'"" Başta kentsel dönüşüm olmak üzere yaptığı projeleri teker teker hayata geçirdi. 

Yaptığı çalışmalarla takdir toplayan Gaziantep'in Şahinbey ilçe Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kendisini ilçenin hizmet eri olarak görüyor için 2014 sonuna kadar geçen süreçte 420 park yaptık. İlçemizin daha yaşanabilir bir mekana dönüştürülmesi için tesis ettiği park ve yeşil alanların düzenlenmesinde kullanılan başta mevsimlik çiçek ve çalı grubu bitkiler olmak üzere birçok süs bitkisinin üretimini kendi kurduğumuz tam otomasyonlu seralarda yapıyoruz" dedi. 

Sosyal tesisleri artırdık Halkımızın ihtiyaçlarına cevap vermek adına hızla çalışıyoruz diyen Tahmezoğlu, " Göreve geldiğimizde II olan sosyal tesis sayısını kısa sürede 66'ya çıkardık. 30 ayrı branşta aynı anda 31.145 öğrenciye eğitim veriyoruz. Şu ana kadar da 260.000 öğrencimize eğitim verdik. Türkiye'de bir ilk olan Hanımlar Yüzme Havuzu, Spor ve Kültür ,77-,-—f'-,r¦ — 10 yıl vade ve ayda 250 TL taksitle hak sahiplerine teslim ettik. Kalan 50 konutu ise kentsel dönüşümde takasta kullandık. Kentsel dönüşümde vatandaşların mağdur edilmemesi için Etiler Mahallesi'nde 18 bin metrekare arsayı takas karşılığı verdiğimiz  TOKİ  tarafından yapılan 296 konutu tekrardan satın alarak konutların bir kısmını takasla kalan kısmını da ihale ile vatandaşlarımıza satışa çıkardık. Kentsel dönüşümün ürünü Çamlıca 1071 Konutlarının 1. etabını teslim ettik. 2,3,4 ve 5. etapların inşaatına hızla devam ediyoruz. Bu etaplar da önümüzdeki birkaç içinde tamamlanacak ve satışa sunulacak. Havaalanı yolu üzerinde 50 bin metrekare alanı kamulaştırarak yapımına başladığımız Yeşilvadi'de 702 konut tamamlanma aşamasına geldi. Burada bir kısım daireleri sattık ve ev sahipleri oturmaya başladı. Diğer kısımlar ise kısa süre içinde tamamlanarak satışa sunulacak. Mavikent bölgesinde temelini attığımız 2340 konutu dar gelirli vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Son anahtar teslimlerini geçtiğimiz Aralık ayı içerisinde tamamlayarak vatandaşları evlerine kavuşturduk. Yazıcık bölgesinde kamulaştırmasını yapıp yıktığımız konutların yerine tarihi dokuya uygun 162 Konut yapıyoruz. Perilikaya bölgesinde kamulaştırmasını yapıp yıktığımız konutların yerine 179 Konut yapıyoruz." Şahinbey park ve yeşil alana doyacak Yoğun olarak çarpık yapılaşmanın baş gösterdiği ve yeşil alanların yetersiz kaldığı ilçemizde park ve yeşil alan çalışmalarına hız verdik. Daha yaşanabilir bir Şahinbey Merkezimizi hanımların hizmetine sunduk. 

7900 metrekare alana sahip tesisimiz içinde hanımlar ve çocuklar için yüzme havuzu, spor salonları, Türk hamamı, sauna, masaj ve bakım salonu, kabul salonları, meslek edindirme kursları, konferans salonları, hanımlar için kına gecesi ve buna benzer etkinliklerin yapılabileceği salonlar, kafeteryalar, güzellik merkezi yer alıyor. 

»m S/""' Yaşayan Müze Doğudan gelen tüccarların konakladığı tarihi Gümrük Hanı'nm restorasyonunu 8 ay gibi kısa bir sürede tamamlayan Şahinbey Belediyesi, tarihi hanı, kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarının üretim ve satış merkezi olarak "YAŞAYAN MÜZE" kimliğine kavuşturuldu. 

Açılışını Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Armç ile Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Sayın Fatma Şahin ve milletvekillerinin katılımıyla yapılan Gümrük Planı'nda ayrıca Belediyemiz ŞAHMEK (Şahinbey Meslek Edindirme Kursları) bünyesinde ve Sosyal Tesislerinde el sanatları kursiyerlerinin ürettiği ürünlerin de satışa sunulduğu mekân oldu. 

El sanatlarını yaşatıyoruz Gümrük handa Gümüşcülük, Tesbihcilik, Ressam Kilimci, Aba Dokuma, Mozaik Sanatı, Cam üfleme, Bakır İşleme, Takunya, Ebru, Eski Gelinlik Salonu, Antep İşi, El Ürünleri Satış Yeri, Ahşap Oyma, Kutnu Dokuma, Yemenicilik, Kilimcilik ve Sedefkarlık meslekleri yaşatılıyor. 

Şahinbey Belediyesi hizmet binası bahçesinde bulunan eski kolej binasında İslam alimlerinin icatları ve bilim tarihine katkılarının interaktif anlatımlarla sağlandığı İslam Bilim Tarihi Müzesi kuruldu. İslam Bilim Tarihi Müzesi bölge halkına ve bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere bilim-teknik tarihindeki İslam alimlerinin icatları ve bilim tarihine katkıları interaktif anlatımlarla sağlanmakta olup, Astronomi, Coğrafya, Kimya, Fizik Harita ve Tıp bilimlerinin İslam dünyasındaki gelişimi tarihi yapı atmosferinde, dinamik ve yenilikçi müze anlayışıyla aktarılmaktadır. 

Tarihe sahip çıkıyoruz Bir ilki gerçekleştirerek Milli Mücadele Müzesi'ni kuran Şahinbey Belediyesi, Antep savunmasında bağımsızlık ve özgürlük adına kendini feda eden bayrak şehitlerinin mekanı olan ve yıllardır ilgisiz, bakımsız kalan Şehreküstü Mahallesindeki Şehitler Parkı'nı da düzenleyerek tarihine sahip çıkmanın bir örneğini sergiledi. 

Yaptıkları işleri tek tek sıralayan Tahmazoğlu şunları söyledi: "Aile birliğini koruyor sağlam birliktelik için çalışıyoruz, Floş Geldin Bebek projemiz ile yeni doğan bebekleri ziyaret ederek çeşitli hediyeler verip ailelerimizi bilgilendiriyoruz. İhtiyaç Sahibi ailelerin yanında olarak ayni yardımlar, Aş-evi-Çorba Evleri ile yaşamın kutsallığına İnanıyoruz. Fleryıl Muharrem Ayında aşure ikramı yapan Şahinbey Belediyemiz, 6 yılda ilçenin değişik noktalarında 1.075.135 kişiye aşure ikramı yaptık." Gaziantep'in Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ilçede yaptığı çalışmalarla takdir toplarken, yaptığı hizmetlerle de göz dolduruyor. 

Şahinbey'e modern sanayi sitesi Şahinbey'de bir ilki gerçekleştiren Şahinbey Belediyesi, başta Eski Garajlar bölgesi olmak üzere şehir merkezinde faaliyet gösteren oto tamircilerinin taşınacağı 320 bin metrekare alanda 1016 adet işyeri bulunan Şahinbey Sanayi Sitesi'ni esnafla buluşturdu.Tralik keşmekeşinin yaşandığı Özdemirbey Caddesini kentsel tasarım planlarımız doğrultusunda 6 şeritli yola dönüştürdük. 

Bu yol ağıyla şehir merkezinin Akkent, Karataş, Şahintepe, Mavikent, Düztepe, Dumlupmar ve Kıbrıs Mahalleleri ile olan bağlantısını kolayca sağlayıp trafiği rahatlattık. Düztepe- Dutluk arası yol genişletme çalışmalarımızda devam ediyor. Özdemirbey Caddesi'nin burada kalan kısmı da kısa süre içiresinde tamamlanarak hizmete girecek." 



Milat


Geri Dön