23 / 04 / 2024

Gaziantep Şahinbey'de park yapım çalışmaları ne durumda?

Gaziantep Şahinbey'de park yapım çalışmaları ne durumda?

Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi, Kepenek Mahallesi'ne büyük bir meydan ve park yapmak için yıkım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.



Şahinbey Belediyesi tarafından Kepenek Mahallesi'nde yapılması planlanan park ve meydan için kamulaştırması yapılan 3 katlı bina yıkıldı. Yıkım sırasında alanda bulanan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu alanın İstanbul'daki Sultan Ahmet Meydanı gibi geniş bir meydana dönüşeceğini söyledi. 


32 BİNA KAMULAŞTIRILDI 

Kepenek Mahallesi'nde daha önce yaklaşık 32 binayı kamulaştıran ve yapılan yıkımlar sonrasında bu alana park ve meydan yapan Şahinbey Belediyesi, Şıh Cami'nin arkasında bulunan alanda da park ve meydan çalışması yapmak için kamulaştırmalar yaptı. Şeyh Fettulah Camisi'nin kuzeyinde kalan yaklaşık 50 binayı kamulaştırarak yıkan Şahinbey Belediyesi alanın ortasında kalan 3 katlı binayı da yıkarak alanı tamamen açtı. 


SULTAN AHMET GİBİ 

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu "Kepenek Mahallesi'ndeki tarihi yapıyı ortaya çıkarmak için başlattığımız çalışmalarda sona geldik. Daha önce Şeyh Fettulah Camisi'nin güney kısmında kamulaştırma yaptık. Burada bulunan 32 evi yıkarak park ve meydan yaptık. Şimdi ise Şeyh Fettulah Camisi ve Hamamı'nın çevresindeki binaları yıkarak bu tarihi yapıları ortaya çıkardık. Çalışmalarımız sonrasında İstanbul'da nasıl bir Eyüp Sultan Meydanı, bir Sultan Ahmet Meydanı varsa oralar gibi bir meydan çalışmamız olacak" dedi. 





Geri Dön