24 / 04 / 2024

Gaziantep Şahinbey'de ruhsat başvuruları yüzde 50 düştü!

Gaziantep Şahinbey'de ruhsat başvuruları yüzde 50 düştü!

CHP Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Hurşit Yıldırım,Şahinbey'de konut stoğunun 10 bin civarında olduğunu ve belediyelere yapılan ruhsat başvurularının yüzde 50 düştüğünü belirtti.



CHP Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Hurşit Yıldırım, tüm sektörler gibi inşaat sektörünün de sıkıntılı olduğunu, Şahinbey'de konut stoğunun 10 bin civarında olduğunu öne sürerken, belediyelere ruhsata başvuru oranının da yüzde 50 düştüğünü söyledi.


İNŞAAT YOK


Hurşit Yıldırım, inşaat sektörünün çok kötü durumda olduğunu ve bunun her tarafta satılık daire ilanlarından da anlaşılacağını belirtti. Gaziantep'te şu anda geçen yıl veya 2015'e göre ruhsata başvuru oranının yüzde 50 düştüğünü dile getiren Yıldırım, "Bir iki yıla kadar her yerde beton makinaları veya iş makinaları inşaat için hazırlık yaparlardı, ruhsatı aldıktan sonra da inşaata başlarlardı. Şimdi bu hazırlıklar yok denecek kadar az" dedi.


GELİR YOK

2015 yılında yapılıp da satılmayan binlerce konut olduğunu, Şahinbey'de net konut stoğunun 10 bin civarında olduğunu iddia eden Yıldırım, "Akkent'te, Karataş'ta her tarafta satılık daire ilanları var. Banka kredileri 20 yıla çıktı deniyor. Kardeşim krediyi istersen 50 yıla kadar al, banka senin gelirine bakar, çünkü gelir yok" diye konuştu. 


Gaziantep 27


Geri Dön