25 / 04 / 2024

Gaziantep Şahinbey'deki çarpık kentleşme sorunu hızla çözülecek!

Gaziantep Şahinbey'deki çarpık kentleşme sorunu hızla çözülecek!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ilçenin tüm sorunlarını kaynağının, yüzde 80'i aşan çarpık yapılaşma olduğunu söylereyek, "Bunu hızla çözeceğiz" dedi.



Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, nüfusu 1 milyonu aşan ilçenin trafik, eğitim alanı yetersizliği ve konut probleminin altında yüzde 80'i geçen çarpık yapılaşmanın yattığını söyledi. Tahmazoğlu, "Çarpık yapılaşma trafik başta olmak üzere okul arsası sıkıntısı, konut sıkıntısı ve daha pek çok soruna neden oluyor. Bir taraftan yeni konutları merkezin dışında yaptırıyor bir taraftan da kentsel dönüşümle çarpık yapılaşma ortadan kaldırıyoruz" dedi. 


BİR YILI DEĞERLENDİRDİ 

Mehmet Tahmazoğlu, Tilmen Otel'de gazetecilerle bir araya gelerek 28 Mart 2014 seçimlerinden bu yana yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Şahinbey'in 1 milyon 50 binlik nüfusuyla Türkiye'nin en büyük ilçesi haline geldiğini anımsatan Tahmazoğlu, "Maalesef ilçemizdeki binaların yüzde 80'inden fazlası çarpık yapı. Bunlar beraberinde pek çok sorunu getiriyor" diye konuştu. 


150 BİN KONUTLUK PROJE 

Gaziantep'in yeni imar alanlarına ihtiyaç olmadığını söyleyen Tahmazoğlu, "Sadece Şahinbey'de Serince, Kızılhisar, Yeşilvadi gibi bölgelerde devasa alanlar var. Buraların 5 binlik, binlik planları da yapılmış, hazırda bekliyor. Mesela Yeşilvadi'de 150 bin konut planladık. Yine şehir merkezinde Perilikaya, Serinevler, Çamlıca, Daracık, Türktepe'de kentsel dönüşümle çok sayıda konut yaptırdık. Sadece Mavikent bir şehir gibi oldu. Pek çok ilçeden daha fazla nüfus barındırıyor" dedi. 


İKİ ÖNEMLİ KONSER 

Yeşilvadi Parkı'nın içinde yeni aktivite alanları oluşturularak bir iki ay içinde hizmete açılacağını bildiren Tahmazoğlu, "Parkın içerisinde 86 bin 500 m gölet yapılacak. Gölette, kayık ve deniz bisikleti de yer alacak. 8 bin kişilik amfi tiyatrosu bulunan canlı parkımızda ilk konser 19 Mayıs'ta verilecek. Bu ay da Şahinbey Kapalı Spor Salonu'nda ünlü sanatçı Sami Yusuf bir konser verecek" diye konuştu. 


EVLİLİK OKULU 

Çekirdek ailenin toplumun temelini yansıttığını ve bu aile yapısının korunması için Evlilik Okulu'nu açtıklarını dile getiren Tahmazoğlu, evlilik okulu projemizin geçen ay patentini aldık. 2 bin 362 kişi evlilik okulumuza geldi. Eşler arasındaki iletişim gücünü sağlamak istiyoruz. Aile içi çatışmaları önleyip çözüm üretmek istiyoruz. Evlilik okuluna başvurup ilk kez evlenecek çiftlere çamaşır makinesi armağan ediyoruz" şeklinde konuştu. 


Sabah Güney


Geri Dön