20 / 04 / 2024

Gaziantep Şehir Hastanesi'nin temeli yarın atılıyor!

Gaziantep Şehir Hastanesi'nin temeli yarın atılıyor!

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, “Gaziantep’te yapılacak olan dev Şehir Hastanesi’nin temeli, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Gaziantep’te bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in de katıldığı bir törenle atılacak” dedi...




AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, "Gaziantep'te yapılacak olan dev Şehir Hastanesi'nin temeli, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Gaziantep'te bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de katıldığı bir törenle 26 Aralık 2013 Perşembe günü saat 15.00'da atılacak" dedi.


AK Parti Gaziantep İl Başkanı Uzer, Gaziantep, Kilis, Kahramanmaraş, Adıyaman illeri başta olmak üzere bölgeye hizmet verecek Şehir Hastanesi ile Gaziantep'in bölgenin sağlık merkezi haline geleceğini söyledi.


Şehitkamil ilçesi Pancarlı Mahallesi'nde bulunan eski TRT verici istasyonunun yerine yapılacak ve bin 875 yatak kapasiteli hastanenin 1.5 milyar TL'lik yatırım olduğunu belirten Uzer, "Fert ve toplum sağlığının en üst düzeyde korunduğu, sağlık sorunlarına en hızlı ve en etkili çözüm sunulan bir Türkiye hedefliyoruz. Bu amaçla insan sağlığına yönelik çevresel tehditleri asgariye indirerek halkımızın daha huzurlu yaşayacağı kentler ve köyler oluşturacağız. Tedavi çeşitliliğini yaymak, bölgesel gelişimi sağlık alanında tamamlamak, hizmet kalitesini artırmak, maliyet-etkin sağlık hizmeti sunumu için sürecini başlattığımız şehir hastanelerini ülkemizin dört bir tarafında geliştireceğiz. 22 ilde 38 bin yeni yatak kapasitesi oluşturulacak. Yarın Gaziantep'te temelini atacağımız Gaziantep Şehir Hastanesi bin 875 yatak kapasiteli olacak. Saat 15.00'daki temel atma törenine tüm vatandaşlarımız davetlidir" ifadelerini kullandı.


Gaziantep Medya


Geri Dön