29 / 03 / 2024

Gaziantep Şehitkamil'de 10 bin fidan dikildi!

Gaziantep Şehitkamil'de 10 bin fidan dikildi!

Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Bi Dünya Yeşil Projesi’yle 10 bin fidan toprakla buluştu. Başkan Rıdvan Fadıloğlu, “Bizden sonraki nesile daha güzel bir yaşama ortamı sağlamak için bugün bu fidanları dikiyoruz.” dedi....



Günbulur mevkiinde düzenlenen törende konuşan Fadıloğlu, “Şu ana kadar yapmış olduğumuz ağaçlandırma çalışmalarında, iki yıl boyunca bu ağaçların can suyunu vererek, doğal ortama adaptasyonunu sağlamaya gayret gösteriyoruz. Bundan sonraki süreçte artık doğal ortamda ağaçlar kendi köklerini saldıktan sonra Allah’a şükür gelişiyorlar. Gaziantep yeşil noktasında çok yoksul illerden bir tanesi. Şu anda Gaziantep’te bulunan ormanların tamamı daha sonradan dikilen ormanlardan meydana gelmektedir. Burç ormanları da Gazikent’in arkasında bulunan ormanlarda bizim şu anda kullandığımız Dülük Tabiat Ormanı da hep sonradan ekilen ormanlardır. Bizden önceki nesiller bugün bizim için bunları yapmışsa, bizlerin de sorumluluk çerçevesinde bizden sonraki nesillere bu kaynakları aktarmamız gerekiyor.” diye konuştu. 


Gaziantep Vali Yardımcısı Beyazıt Bestami Alkan da Şehitkamil Belediyesi’nin yapmış olduğu ‘Bi Dünya Yeşil Projesi'ni olumlu bulduğunu belirterek, “Şehitkamil Belediyemizin şu ana kadar yapmış olduğu bütün güzel işleri hep görüyoruz ve okuyoruz. Ağaç dikmek, fidan dikmek te bu güzel hizmetlerin en başında yer alıyor. Çünkü Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav) bile bir hadisinde ‘Kıyamet gününde bile elinizde bulunan fidanı dikin' diye buyuruyor. Ben başta Sayın Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu olmak üzere tüm Şehitkamil Belediyesi personeline teşekkür ediyorum ve tebrik ediyorum." şeklinde konuştu. 


ÖĞRENCİLER VE KÖYLÜLER KENDİ FİDANLARINI DİKTİ


Yapılan konuşmaların ardından, Gaziantep Vali Yardımcısı Beyazıt Bestami Alkan, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, protokol üyeleri kendi fidanlarını dikti. Fidanı toprakla buluşturan protokol üyeleri, can suyuda vererek, diktikleri fidan başında hatıra fotoğrafı çektirdi. Fidan dikmeye gelen öğrenciler ve köylüler de kendi fidanlarını diktiler.


Kırıkhan Olay


Geri Dön