27 / 04 / 2024

Gaziantep Şehitkamil'de 49 yıllığına kiralık 8 arsa!

Gaziantep Şehitkamil'de 49 yıllığına kiralık 8 arsa!

Gaziantep Milli Emlak Müdürlüğü, Şehitkamil'de bulunan 8 arsanın 49 yıl süreli irtifak hakkını tesis edecek. Yatırım amaçlı kiraya verilecek arsalar için son başvuru tarihi 21 Şubat olarak belirlendi.



Gaziantep Milli Emlak Müdürlüğü, Şehitkamil'de bulunan 8 arsanın 49 yıl süreli irtifak hakkını tesis edecek. Yatırım amaçlı kiraya verilecek arsalar için son başvuru tarihi 21 Şubat olarak belirlendi.



GAZİANTEP VALİLİĞİ


DEFTERDARLIK MİLLİ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜNDEN


4706 Sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun Ek-3 üncü maddesi ile 19.06.2012 tarih ve 2012/3305 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karara dayanılarak düzenlenen Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmelik kapsamında Mülkiyeti Hazine adına kayıtlı aşağıda özellikleri belirtilen taşınmazlar üzerinde 49 yıl süreli irtifak hakkı tesis edilecektir.


Teşvikten Yararlanma Şartları:


1- Ekonomi Bakanlığınca (Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü) verilmiş yatırım teşvik belgesi veya yatırım teşvik belgesine esas olmak üzere Hazine Müsteşarlığınca firma adı, yatırımın konusu, kapasitesi gibi karakteristik değerini içerecek şekilde yatırım yeri tahsis edileceğine ilişkin yazısı olan,


2- İrtifak Hakkına veya Kullanma iznine konu taşınmazlar üzerinde gerçekleştirilecek toplam yatırım tutarı, taşınmaz malın maliki idarelerce takdir edilen rayiç değerin tarım ve hayvancılık yatırımı için bir, turizm yatırımları için iki, diğer yatırımlar için üç katından, az olmayan, ancak toplam sabit yatırım tutarı III. Bölge için 500.000,00.-(Beşyüzbin TL)'den az olamaz


3- Yatırım tutarının %20 sine kadar net öz kaynağa sahip olan,


4- Yatırımın ne şekilde finanse edileceğini beyan eden,


5- Taahhüt edilen yatırımın toplam tutarı 10.000.000,00.TL (OnmilyonTL) yi aşan yatırımlarda, fizibilite raporu ve finans tablosu veren, Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslarda belirtilen diğer şartları yerine getiren, gerçek ve tüzel kişiler yararlanabilir.


6- Talep edilen taşınmazın bulunduğu ilçenin mülki sınırları içerisinde organize sanayi veya endüstri bölgesi bulunması halinde, bu bölgelerde yer alabilecek yatırımlar için tahsis edilecek boş parsel bulunmadığına ve yatırımın bu alanlarda yapılmayacağına ilişkin belgeyi veren gerçek ve tüzel kişiler yararlanabilecektir.


Başvuru Şekli ve Diğer Bilgiler:


1- Yatırımcı, Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslar ekindeki belgelerden; Ek-1’de yer alan talep formunu ve Ek-6’da yer alan yatırım bilgi formunu herhangi bir kazıntı silinti olmadan doldurularak Ek-2’de yer alan yatırımcılardan istenecek belgeler ve listesi ile birlikte 04/08/2014 Pazartesi günü mesai bitimine kadar kapalı zarf içinde Mersin Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü'ne başvurması gerekmektedir. ( Kapalı Zarfın üzerine yatırımın türünü, başvuruda bulunan kişi veya şirketin ismi ve tebligat adresi ile iletişim bilgilerinin yazılması gerekmektedir. )


2- Başvuru sırasında yatırımcı, idarenin bütçesine gelir kaydedilmek üzere 1.500,00.-(Binbeşyüz)TL'nin Defterdarlığımız Muhasebe Müdürlüğü veznesine yatırarak ve buna ilişkin makbuzu diğer belgelerle birlikte idareye teslim etmek zorundadır. Bu bedelin yatırıldığına ilişkin makbuz olmaksızın yapılan başvurular değerlendirilmeyecektir.


3- Taşınmaz için başvuruda bulunacak yatırımcılardan hangisi lehine irtifak hakkı tesis edileceğine ilişkin karar, Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esasların 14'üncü maddesine göre kurulacak komisyonun yapacağı değerlendirme sonucunda verilecektir.


4- İrtifak hakkı tesis edilecek taşınmazda, yatırımcılar tarafından imar planlarıyla imar uygulamalarının ve yapılacak tesislere yönelik uygulama projelerinin yaptırılması, gereken hallerde tescili, ifraz, tevhit, terk vb. işlemlerin yapılması amacıyla, fiili kullanım olmaksızın bir yıl süreyle ve bedelsiz olarak ön izin verilebilir ve bu süre ihtiyaç duyulması halinde bir yıl uzatılabilir.


5- Taşınmaz üzerinde kurulacak tesisler hakkında ilgili kurum ve kuruluşlardan alınması gereken uygunluk görüşleri yatırımcıya aittir.


6- Ekonomi Bakanlığının 2012/1 sayılı tebliğin 17 inci maddesinin 2 inci fıkrasında "Teşvik Belgesinin sabit yatırım tutarının %50 sinin üzerindeki artış veya azalışlar ile belgede kayıtlı diğer bilgilerde değişiklik olması durumunda yatırımcılar teşvik belgesini düzenleyen mercie müracaat ederek, teşvik belgesinin revize talebinde bulunabilir." hükmü gereğince, değerlendirme yapılırken öncelikle yatırım teşvik belgesinde belirtilen istihdamın sayılı ve yatırım tutarları esas alınacaktır. Ancak teşvik belgesinde ile yatırım bilgi formunda yer alan yatırım tutarları arasında farklılıklar bulunması halinde,


a) Yatırım tutarının %50'sinin üzerinde artış ve azalışlarda Ekonomi Bakanlığınca (Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü) revize edilecek teşvik belgesinde kayıtlı yatırım tutarları,


b)%50'nin altındaki azalışlarda anılan Usul ve Esasların ekinde yer alan Ek-6 yatırım bilgi formunda beyan edilen yatırım tutarları,


c)%50'nin altındaki artışlarda ise yine teşvik belgesinde kayıtlı yatırım tutarları esas alınacaktır.


7- İrtifak hakkının tapuya tesciline ilişkin işlemler ile bu hakların devir ve terkini, yapı ve tesislerin inşaası ve kullanımı için ödenmesi gereken her türlü vergi, resim, harç, prim vb. mali yükümlülükler yatırımcı tarafından karşılanacaktır.


8- Yatırımcılar müracaat sürelerini geçirmemek şartıyla bizzat başvurabilecekleri gibi talepleri posta (PTT) aracılığıyla da yapabilirler. Ancak postada doğabilecek gecikmeden dolayı idare veya komisyon sorumlu tutulamaz.


9- İrtifak Hakkı tesis edilmesine konu taşınmaza ilişkin tüm bilgiler; www.milliemlak.gov.tr ve www.gaziantepdefterdarligi.gov.tr internet adreslerinde öğrenileceği gibi Gaziantep Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğünün 0 342 231 89 55 nolu telefonundan bilgi alınabilir.



İhalenin tam metni için tıklayın


Geri Dön