23 / 04 / 2024

Gaziantep Şehitkamil'de 5 adet satılık arsa: 5 milyon 150 bin TL!

Gaziantep Şehitkamil'de 5 adet satılık arsa: 5 milyon 150 bin TL!

Gaziantep'in Şehitkamil İlçesi'nde yer alan 5 adet arsa Gaziantep Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından 18 Aralık 2014 günü saat 10:30 ile 10:40 arasında ihale ediliyor.



Gaziantep'in Şehitkamil İlçesi'nde yer alan 5 adet arsa Gaziantep Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından 5 milyon 150 bin TL'ye satışa çıkarılıyor. Taşınmazların satışı açık arttırma usulü ile Gaziantep Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'nün 5. katında yapılacak.


Taşınmazlar muhammen satış bedelinin yüzde 75'ini geçmesi şartı ile en çok arttırana satılacaktır. Belirtilen taahhüdün gerçekleşmemesi durumunda en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak üzere 25 Aralık 2014 günü aynı yer ve saatte ikinci bir arttırma çıkarılacaktır.


İkinci arttırmada da belirtilen miktar elde edilmemiş ise satış masrafını geçmek ve rüçhanlı alacaklar toplamından fazla olmak kaydıyla gayrimenkul en çok arttırana ihale edilecektir. 


İhale İlanı


a) Satışa iştirak edeceklerden muhammen bedelin yüzde 7,5 oranında teminat alınacaktır.


b) Resmi ihale pulu, damga vergisi, tapu alım satım ve masrafları, tellaliye resmi, KDV ve gayrimenkul teslim masrafları alıcıya ait olacak; gayrimenkul kendisine ihale edilen alıcı o gayrimenkulün mülkiyetini iktisap etmiş olacağından gayrimenkulde kiracı bulunuyor ise tahliye genel hükümlere göre alıcı tarafından yapılacaktır.


c) Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse 3 gün içinde ihale bedelini ödenmesi gerekir. Ancak alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Bu mehil müddedi ünitemiz satış komisyonunun yetkisindedir. Satış peşin para ile yaılır.


d) İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefiller teklif ettikleri bedel ile son ihale bedel arasındaki farktan ve diğer zarardan müteseisilen sorumlu olacaklardır. İhale farkı ve aylük yüzde 5 üzerinden geçen günlerin faizi ayrıca hükme gerek kalmaksızın teminattan mahsubu yapıldıktan sonra bakiyesi 6183 Sayılı Amme Alacakları tahsil usulü hakkında kanun hükmüne göre Gaziantep Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce tahsil olunur.


e) Satışa iştirak edecekler yanlarında resmi dairelerce kabul edilebilir kimlik belgesi veya katılımın tüzel kişilik adına olması halinde yetki belgesi ibraz edeceklerdir. Ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin Müdürlüğümüze başvurmaları halinde satış şartnamesinin bir örneğinin isteyene verileceği ilan olunur. 


İlanın tam metni için tıklayın


Geri Dön