20 / 04 / 2024

Gaziantep Şehitkamil'de herkes ev sahibi olacak!

Gaziantep Şehitkamil'de herkes ev sahibi olacak!

Gaziantep Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Şehitkamil Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısında kamulaştırma ile birlikte vatandaşları konut sahibi yapma çalışmalarının devam ettiklerim söyledi.



Gaziantep Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, kamulaştırma ile birlikte vatandaşları konut sahibi yapma çalışmalarının devam ettiklerim söyledi. Mevcut konutların satışının bittiğini ancak, Zeytinli, mahallesindeki konutların satışının devam ettiğini belirten Fadıloğlu, "Öncelikli olarak kamulaştırma yapılan ev sahiplerinin bu konutlardan faydalanabiliyor" dedi. Başkan Fadıloğlu, Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesis alanları konusunda da önerileri dikkatle dinleyerek bu konuda çalışma yapılmasını istedi. 


Gaziantep Şehitkamil Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısının ikincisi belediye meclis salonunda yapıldı.Rıdvan Fadıloğlu başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında komisyonlardan gelen 12 madde görüşülerek karara bağlandı. CHP Meclis üyesi Hurşit Yıldırım ilk gündem maddesinin oylamaya sunulmasının ardından meclisi terk etti. İmar planında bilim sanat merkezi olarak gözüken Atatürk mahallesindeki 4 bin 521 metrekarelik alanın bedelsiz olarak 10 yıllığına Maliye Hazinesi adına tahsisi yapıldı. Günden dışı söz alan CHP Meclis üyesi Mehmet Sucu ise, Karşıyaka bölgesindeki kamulaştırma ve vatandaşların tekrar konut sahibi olması için neler yapılacağını sordu. Fadıloğlu, CHP'liSucunun sorusuna cevaben, Zeytinli mahallesindeki konutlardan kamulaştırma yapılan vatandaşların faydalanabileceğini söyledi. Konutların ödeme koşullarında bir farklılık olmadığına da değinen Fadıloğlu, "Bu konuda titiz bir çalışma yürütülüyor. Amaç vatandaşı mağdur etmeden tekrar ev sahibi yapmak" diye konuştu. 


SUCU, ENERJİ TESİSLERİNİ GÜNDEME GETİRDİ 


Gündemin dokuzuncu maddesi olan Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesis alanları konusunda söz alan CHP meclis üyesi Mehmet Sucu, bu konuda ciddi bir rantın söz konusu olduğunu ve bu konuda ciddi bir araştırma yapılması gerektiğini ifade etti. Şayet bir avantaj var ise bunun belediye aracılığıyla yapılması gerektiğine vurgu yapan Sucu, "İsteyen enerji tesisi lisansı alamıyor. Bu konuda çok büyük gelir elde eden ve büyük santral gibi çalışan yerler var" dedi. 


UĞUR, TEKNİK DETAYLARI AÇIKLADI


CHP'li Sucunun enerji santralleri  konusundaki itirazına Ak Parti meclis üyesi Halil Uğur cevapladı. Bu konuda kesinlikle bir yanlışın olmadığım dile getiren Uğur, "Yasal prosedürleri yerine getiren herkes gidip bu lisansı alabiliyor. Kesinlikle bir ayrıcalıkta söz konusu değil. Kendi sektörüm olduğu için konuyu da yakınan biliyorum" dedi. 


KAMULAŞTIRMA YAPILAN EV SAHİPLERİ MAĞDUR OLMAYACAK 


Gündem dışı sorulan bir soru üzerine açıklama yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, kamulaştırma yapılan bölgelerdeki çalışmaları anlattı. Kamulaştırma yapılan evlerin sahiplerine verilen konutların bittiğini doğrulayan Fadıloğlu, "Zeytinli mahallesindeki evlerin satışı devam ediyor. Burada öncelik kamulaştırma yaptığımız taşınmazların mülk sahibidir. Bu evler 2+1 olup, ödeme koşulları da daha cazip durumdadır. Vatandaşlarımızı mağdur etmeden bu kamulaştırmaları sürdürüyoruz" dedi. Şehitkemil Belediye meclisi Mart ayı ilk birleşimi 1 Mart 2016 Salı günü saat: 16:00'da yapılacak. 



Aydın AKYÜREK/Gaziantep Güneş


Geri Dön