28 / 03 / 2024

Gaziantep Şehitkamil'e ticaret merkezi inşa ediliyor!

Gaziantep Şehitkamil'e ticaret merkezi inşa ediliyor!

Göreve başladığı günden bu yana Türkiye’ye örnek olacak çok sayıda başarılı projenin altında imzası bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, önemli bir projeyi daha hayata geçirmek için çalışıyor.




Göreve başladığı günden bu yana Türkiye’ye örnek olacak çok sayıda başarılı projenin altında imzası bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, önemli bir projeyi daha hayata geçirmek için çalışıyor. Şehitkamil Belediyesi Meclisi kararıyla Yukarı Beylerbeyi Mahallesi 4’e bölünmüştü. Bölünen mahallelerden birine de Fıstıklık Mahallesi adı verilmişti. Şehitkamil Belediyesi tarafından Fıstıklık Mahallesi’nde uygulanan proje kapsamında binaların altına dükkan-işyeri yapma ve açma yasaklanmıştı. Şehitkamil Belediyesi, yerleşim yoğunluğuna bağlı olarak ortaya çıkan alışveriş ihtiyacının karşılanması adına ticaret merkezi yapımına başladı. Başkan Rıdvan Fadıloğlu, Fıstıklık Mahallesi’nde yapımı devam eden ticaret merkezinin inşaatını yerinde inceledi ve yetkililerden bilgi aldı. Başkan Fadıloğlu, yapımı devam eden ticaret merkezini bir an önce vatandaşın hizmetine sunmak amacında olduklarını söyledi.


MESKUN BİR MAHALLE ELDE EDELİM İSTİYORUZ


Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, projenin uygulanma gerekçesine ilişkin açıklamada bulundu. Başkan Fadıloğlu, “Fıstıklık Mahallesi’ne yapılacak apartmanların altında kesinlikle işyeri olmayacak. Mahallenin arasına belli bir noktada bakkal, market, fırın, kasap gibi ihtiyaçların karşılanacağı ticaret merkezi olacak. Bunun nedeni; apartmanın altında dükkan olursa gece saatlerinde yükleme-boşaltma yapılacak. İşyerlerinin müşterisi, apartmanın önüne park yapacak ve apartmanın garajı kapanacak. Bu durum huzursuzluklara neden olur. Biz istiyoruz ki gerçekten meskun bir mahalle elde edelim. İnsanlar sabahları işlerine rahatça gitsin, akşam da evine dönerken alışverişini belirli noktadan yapsın” dedi.


NİTELİKLİ BİR ALAN ELDE EDECEĞİZ


Vatandaşı rahat ettirmeyi hedeflediklerini dile getiren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Göreve geldikten sonra imar düzenlemesini yaptığımız ilk yerlerden biri Fıstıklık Mahallesi’ydi. Fıstıklık Mahallesi’nde 5 yıllık süreç içerisinde çok yoğun bir yapılaşmayla karşı karşıya kaldık. Vatandaşlarımızın rahat edebilmesini sağlamak adına ‘apartman altına dükkan konulmayacak’ diye bir planlama çalışması yaptık. Şu anda bu alanda yapılan binaların altında dükkan yok. Fakat vatandaşımızın ihtiyacını karşılayabilmek adına belirli ticaret merkezlerine ihtiyacımız vardı. Fıstıklık Mahallesi’nde yapılan ticaret merkezinde 16 dükkan bulunacak. Bu dükkanlardan bir tanesi 1 ekmek üretim imalathanesi, 1 tanesi market ve 14 tane değişik ebatlarda dükkanla milletimizin hizmetine sunabileceğimiz nitelikli bir alan elde edeceğiz” şeklinde konuştu.


TİCARİ MAKSATLA YAPMIYORUZ


Ticaret merkezlerini ticari amaçla yapmadıklarını vurgulayan Başkan Rıdvan Fadıloğlu, “Biz bu çalışmaları aslında ticari maksatla yapmıyoruz. Bu kadar yoğun konutun olduğu yerde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak adına böyle bir ticaret ünitesi yapıyoruz. Bu ticaret merkezinin az ilerisinde de yaklaşık 22 bin metrekarelik bir park çalışmamız var. Fıstıklık Mahallesi’nde tüm altyapılar bitti. Arsaların önünden sokak aydınlatmaları geçmiş durumda ki normalde bomboş arsa. Branşmanları verilmiş, elektrik, su, doğalgazları hazır bir vaziyette milletimizin hizmetine sunduk. En kısa sürede burayı bitireceğiz ve milletimizin hizmetine sunacağız. Yatırım yapmak maksadıyla veya ticari faaliyette bulunmak maksadıyla düşünenler varsa Şehitkamil Belediyesi İhale Servisi’mizden takip ettikleri takdirde bu dükkanların satışını gerçekleştireceğiz. Amacımız; vatandaşlarımıza burada kaliteli hizmet verebilmek. Şimdiden burada alışveriş ve ticari faaliyet yapacak vatandaşlarımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.



Şehitkamil Belediyesi




Geri Dön