25 / 04 / 2024

Gaziantep Şirehan turizm kompleksi olacak!

Gaziantep Şirehan turizm kompleksi olacak!

Tarihi dokusu ve sunduğu hizmetlerle Gaziantep’in markası haline gelen tarihi Şirehan’da değişim heyecanı yaşanıyor.



Tarihi dokusu ve sunduğu hizmetlerle Gaziantep’in markası haline gelen tarihi Şirehan’da değişim heyecanı yaşanıyor. Şirehan Hotel, Şirehan Alışveriş Merkezi ve bugünkü adıyla Yemişhan Restoran’ı devralan Şirehan Group, devam eden projelerle, tarihi bölgeyi tüm beklentilere cevap verebilecek yeni bir komplekse dönüştürmek için çalışıyor. Şirehan Group Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Kavas, “Burayı tarihi dokusu ve hizmet ağıyla entegre bir komplekse dönüştürmek istiyoruz. Bu değişimle burası daha canlı ve yaşayan bir merkez haline gelecek” dedi.


Tecrübeli işadamı Eyyüp Kavas, kuyumculukla başlayıp inşaat sektörüne ve Şirehan ile turizm yatırımlarına uzanana iş yaşamını ve Şirehan’daki hedeflerini BOSS okurları için anlattı.


AİLEMİZ GAZİANTEP’İN İLK KUYUMCULARINDANDIR


İş yaşamınızı ve yatırımlarınızı kısaca bizimle paylaşır mısınız?


Çocukluğumdan bugüne hayatım hep iş dünyasının içerisinde geçti. Tabii bu babamızın esnaf olmasından da kaynaklanıyor. Daha önce Gaziantep’te 19 yıl kuyumculuk sektöründe faaliyet gösterdik. Babam Gaziantep’in ilk kuyumcularındandır. 1982 yılından 2000 yılına kadar “Ceren Kuyumculuk” adıyla sektördeki faaliyetlerimiz devam etti. 2000 yılından sonra “Han Yapı” ile inşaat sektörüne girdik. 2010 yılına kadar da inşaat sektöründe devam ettik. 


KOMPLEKSİN TAMAMINI RÖNESANS HOLDİNG’DEN DEVRALDIK


Şirehan’ın alım ve değişim sürecini kısaca anlatabilir misiniz? 


Rönesans Holding, 2007-2008 yıllarında MNG Holding’den buradaki oluşumu devraldıktan sonra faaliyete geçirdi. Aslında Şirehan çok büyük bir proje; hotel, alışveriş merkezi ve restorandan oluşan bir kompleks.


Biz ilk olarak Rönesans Holding bünyesindeki Şirehan Alışveriş Merkezi’ni satın aldık. 2013 yılının sonunda ise Rönesans Holding, Şirehan Hotel ve restoranla birlikte kompleksin tamamını bize devretti.


Şu an grup olarak alışveriş merkezi, otel, restoran ve inşaat faaliyetlerimiz devam etmekte.


Kuyumculuk ve inşaat sektöründen sonra sizi böylesi büyük bir turizm yatırımına sevk eden neydi?


Rönesans Holding malum çok büyük yatırımları olan devasa bir firma. Burayla bizim ilgilendiğimizi biliyorlardı. Teşvik de ettiler, biz de talip olduk. Sağolsunlar karşılıklı anlaşarak projenin tamamını satın almış olduk.


KENDİ ELEKTRİĞİMİZİ ÜRETECEĞİZ


Önümüzdeki süreçte yeni bir sektöre yönelik planlarınız var mı?


Enerji projemiz var, inşallah onu faaliyete geçireceğiz. Alışveriş merkezinin üzerine güneş panelleri kurarak kendi kullandığımız elektrik enerjisini üretmek istiyoruz. Şu anda proje ve altyapısı hazırlanıyor. Yılsonuna da inşallah faaliyete almış olacağız.  


Oteli, alışveriş merkezi, restoran bölümü ile Gaziantep’in tarihi ve turistik anlamda gözbebeği diyebileceğimiz böylesi bir tesis artık tümüyle sizin yönetiminizde. Peki, bundan sonrası için ne gibi yenilikler öngörüyorsunuz, her biri bulunmaz değerler olan bu merkezler için hedefleriniz nelerdir?


ALIŞVERİŞ MERKEZİ YENİDEN CANLANACAK 


Şirehan Alışveriş Merkezi bilindiği üzere ilk hizmet vermeye başladığı dönemde modern bir çarşı şeklindeydi. Fakat bulunduğu noktanın da etkisiyle büyük toptancıların ve bankaların bulunduğu bir çarşı formatına dönüştü. Orası için farklı projelerimiz var ama şu an için piyasalardaki durgunluğun geçmesini bekliyoruz. İnşallah piyasalar biraz daha kendine geldiğinde bir dizi değişiklik söz konusu olacak. Mevcut kompleksle uyumlu ve entegre olacak bir değişim düşünüyoruz. Bu değişimle birlikte daha canlı ve yaşayan bir alışveriş merkezine dönüşecek.  


ŞİREHAN ZATEN BİR MARKA 


Şirehan Hotel’in kendisi zaten başlı başına bir marka. Ben öyle görüyorum. Tabii sektördeki tüm işletmeler güzel hizmetlerde bulunuyor ama Şirehan çok başka bir noktada duruyor. Tarihi yapısı, kendisi gibi diğer tarihi yapılarla bütünleşen dokusu, şehir merkezinde, çarşıya yakın oluşu ve sunduğu imkanlarla misafirlerine çok sayıda ayrıcalığı bir arada yaşatıyor. Özellikle son bir yıldır müşteri memnuniyeti ve buraya olan ilgide ciddi artış olduğunu gözlemliyoruz. Daha da iyi olacağına inanıyoruz.


YEMİŞHAN RESTORAN BÖLGE İÇİN ÖNEMLİ BİR ARTI 


Yemişhan Restoran ve kafe kısmında vermiş olduğumuz hizmetler otele çok büyük artılar kattı. Konuklarımız Yemişhan’da yemeğini yiyor, ardından kafe bölümünde nargilesini içiyor, menengiç kahvesini keyifle yudumluyor.


Yemişhan’da alkol yok. Alkolü tüm kompleksten tamamen kaldırdık. Burayı ailelerin, grupların rahatlıkla gelebileceği şık bir mekana dönüştürdük.


Kapalı alanda yaklaşık 300, açık alanda ise yaklaşık 400 kişiye aynı anda hizmet verebiliyoruz. Özel localarımızda aile ve toplantı yemekleri organize edilebiliyor. Ayrıca iş toplantıları ve özel organizasyonların gerçekleştirilebileceği VİP salonumuz mevcut.


Yakın zamanda tasarım ve dizayn noktasında bir dizi değişikliğe de gideceğiz. Mimar arkadaşlarımız çizimlerini yaptılar. Ramazan ayında inşallah farklı bir konseptte hizmet veriyor olacağız.


Yemekler noktasında ise çok zengin bir mutfağa sahibiz. Usta ellerden çıkan Gaziantep yemeklerini çok özel sunumlarla konuklarımızla buluşturuyoruz. Yemek konusunda çok iddialıyız. Biz yemeklerimizi anlatmak değil, konuklarımıza yaşatmak istiyoruz. 


Bakırcılar Çarşısı, Elmacı Pazarı gibi şehrin tarihi ve turistik yerlerine yakın olmamızdan dolayı, konuklarımız istedikleri yere yürüme mesafesinde gidebiliyorlar. Bu da bizim için önemli bir avantaj.


YEMİŞHAN ÖZÜNE DÖNDÜ


Daha önce restoran kısmının adı başkaydı…


Tarih öncesinden beri buranın asıl adı Yemişhan’dır. Burada fıstık, bastık gibi ürünlerin satışı yapıldığı için buraya Yemişhan adı verilmiş. Farklı bir isim yerine orijinal ismini yaşatmayı düşündük. Nasıl ki Şirehan yıllardır orijinal ismi ile kalmış ise burası da orijinal ismiyle hizmet versin istedik. Kendi adıyla yaşasın, gerçekten de bu ad bu hana çok yakışıyor. 


GAZİANTEP ÇOK DAHA İYİ YERLERE GELECEK


Gaziantep’in UNESCO tarafından gastronomi şehirleri arasına girmesi sizce şehri nasıl etkileyecek 


Bunu Gaziantep için bir ödül olarak görüyorum. Gaziantep çok daha iyi yerlere gelecek. Gaziantep’in dünyaya yetecek bir mutfak zenginliği var. Çok özgün lezzetlerimiz var. Kebap’tan baklavaya kadar yemeklerimiz, Zeugma’dan Gaziantep Kalesi’ne kadar tarihi eserlerimiz var. Otele gelen müşterilerimizle yaptığımız anketlerde, insanların Gaziantep’e tekrar gelmek istediklerini gördük. UNESCO, Gaziantep’i boşuna ödüllendirmedi, bunu her örnekte görmeniz mümkün.


Gaziantep’te büyük çaplı yatırımlar genelde sanayi yönelik yapılırken, siz hizmet sektörünü tercih etmişsiniz…


Aslında, biz biraz zoru seviyoruz. Çünkü gerçekten de bu yapmış olduğumuz yatırımlara, daha hızlı dönüşler alabileceğimiz yatırımlar yapılabilirdi. Biz biraz da Gaziantep’imize hizmet edelim, değer katalım diye düşündük.


İŞİNİZİN BAŞINDA OLURSANIZ BAŞARILI OLURSUNUZ


Hizmet sektörü keyif alınmadan yapılmaz. Keyif alınıyorsa hizmet sektöründe başarı gelir. Keyif almadan yapıyorsanız bu sektörde başarısızlık kaçınılmazdır. Bugün etrafınızdaki başarılı örneklere baktığınızda da hep işinin başında, işini severek yapan insanları görürsünüz. Biz de işimizi sevdiğimiz için işimizin başındayız. Gaziantep’e gelen de, işletme sahibini başında görmek ister.



Gaziantep Telgraf



Geri Dön