25 / 04 / 2024

Gaziantep Sosyal Konut Projesi kapsamında 75 konutun sahibi kurayla belirlendi!

Gaziantep Sosyal Konut Projesi kapsamında 75 konutun sahibi kurayla belirlendi!

Nursal Çakıroğlu, Şehitkamil Kültür Merkezi'ndeki kura çekilişinde yaptığı konuşmada, kente, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) yaptığı protokol gereği yaklaşık 2 bin 2+1 konut yapılacağını söyledi




Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen "Sosyal Konut Projesi" kapsamında 75 konutun sahibi kurayla belirlendi. 

Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Şehitkamil Kültür Merkezi'ndeki kura çekilişinde yaptığı konuşmada, kente, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) yaptığı protokol gereği yaklaşık 2 bin 2+1 konut yapılacağını söyledi. 

Kurada ismi çıkmayanlardan üzülmemelerini isteyen Çakıroğlu, "Yaklaşık 9 ay sonra bir kura daha çekeceğiz. Bu sefer konut sayımız bunun neredeyse 4 katı olacak" dedi. 

Konuşmaların ardından 556 başvuru arasından 8'i engelli 75 kişi kurayla evlerine kavuştu. Kurada ismi açıklanan Mehmet Sevimli, gazetecilere yaptığı açıklamada, 12 yıllık evli olduğunu belirterek, "Şimdiye kadar 20 ev değiştirdim. Buraya dua ederek geldim. 

Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Dyaliz hastası Hüseyin Özbay ise 4. başvurusu sonucunda ev sahibi olduğunu ifade etti. Bu arada kurada adı açıklanmayanlar ise gözyaşı döktü


Anayurt



Geri Dön