20 / 04 / 2024

Gaziantep tarih ve kültür kenti olarak anılıyor!

Gaziantep tarih ve kültür kenti olarak anılıyor!

Türkiye'nin yıldızı ve Güneydoğu 'nun her geçen gün daha da büyüyen şehri Gaziantep, tarih boyu huzur ve kardeşliğin şehri olarak anılmış ve anılmaya devam ediyor.



Sanayisi, mutfağı, müzeleri, tarihi dokusu ve turizmiyle yerli ve yabancı turistlerin odak noktası olan Gaziantep, yeni ziyaretçilerini bekliyor. 


MÜZELERKENTİ 

Dünyanın en büyük mozaik müzesi unvanını Tunus Bardo Müzesi'nde devralan ve saç örgüleri, çıkık elmacık kemikleri nedeniyle "Çingene kızı" diye adlandırılan mozaiğin de sergilendiği Zeugma Mozaik Müzesi, yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyorMilli mücadelede AntepIiler, şehirlerini ve bayrağını büyük bir azimle işgalcilerin elinden kurtarmış ve Atatürk'ün, "Ben Anteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, onlar yalnız Antep'i değil Türkiye'yi kurtardılar" sözlerinin ardından '"Gazi'" unvanını almıştır.


TÂRİH GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR 

Binlerce yıllık bir tarihe ve zengin bir kültüre sahip olan Gaziantep'te gezginlerin uğramadan geçmediği rotalardan Zeugma Antik Kenti sizi kendine hayran bırakacak. Ayrıca Dülük Antik Kenti, Karkamış Harabeleri, Rumkale, tarihi Antep Kalesi, Gıncıklı ören yeri, Dolmen Mezarları, Zincirli Ören yeri.de gezebileceğiniz yerler arasında. Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun birinci, dünyanın üçüncü ve Avrupa'da ikinci en büyük hayvanat bahçesi Gaziantep Hayvanat Bahçesi, 301 türden yaklaşık 7000 bin hayvanı içerisinde barındırıyor. 

Gaziantep'te özellikle Bey Mahallesinde bulunan bu tarihi evler, kesme taştan yapılmıştır. Evlerin çoğu bir ya da iki katlı olup daha büyük de olabilirler. Ayrıca evlerin "hayat" denilen geniş bir avlusu vardır. Evlerin "güvercinlik" denilen geniş bir terası da bulunur.


PROJELER HAYATE GEÇİRİLİYOR 

Türkiye'de bir ilk olan Yeşil Ev Projesi, yenilenebilir enerji kaynakları ve enerji verimliliği alanlarında Türkiye'de bir model oluşturuyor. 

Aynı zamanda bölgede alternatif turizmin geliştirilmesine katkı sağlamak ve turizm alanında bölgenin ulusal ve uluslararası faaliyetlerini desteklemeyi amaçlayan proje, hayata geçirildi. 


FİLİSTİN'E ANLAMLI l KATKI 

Öte yandan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Antalya'da gerçekleştirilen Avrupa-Akdeniz Bölgeler ve Yerel Yönetimler Asamblesi (ARLEM) 6. Genel Kurul Toplantısına katıldı. Şahin, toplantıda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak, Asamblesi Eşbaşkanlığma aday olduklarını söyledi. Gaziantep'in adaylığının ardından Filistin'in Beit Sahour kentinin adaylığının açıklandığı toplantıda, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin adaylıktan çekildi. 


Yeni Akit Ek


Geri Dön