18 / 04 / 2024

Gaziantep Ülkerli Mahallesi'ne kent meydanı yapılacak!

 Gaziantep Ülkerli Mahallesi'ne kent meydanı yapılacak!

Gaziantep'te toprak kaymasını önlemek amacıyla yapılacak istinat duvarının ardından bölgede meydan ortaya çıkarılacağı bildirildi.



Şehitkamil Belediyesi Ülkerli Mahallesi Cami önünde bulunan yokuş ve tehlike arz eden alanın kış aylarında toprak kaymasını önlemek amacıyla, istinat duvar örerek yapılacak dolguyla birlikte meydan oluşturacak. Ülkerli Mahallesi'ne güzel bir meydan kazandıracak olan Şehitkamil Belediyesi kolları sıvadı. Mahalle sakinlerinin meydan ihtiyacını gidermek amacıyla Şehitkamil Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü ekipleri tarafından başlanılan çalışmalar, örülecek duvarın ardından dolgu işlemlerine geçılecek. Daha sonra meydan için geniş ve büyük bir alan oluşturacak çalışmalarda, yapılacak olan meydan içerisinde ise çocuk oyun alanları, oturma bankları, yeşil alan oluşturacak.


Yapılan çalışmalardan memnun kaldıklarını dile getiren Ülkerli Mahalle Muhtarı Mehmet Taşkın, “Geçtiğimiz aylarda mahallemizi ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkanımız sayın Rıdvan Fadıloğlu’na camimiz önünde bulunan ve tehlike oluşturan bu alan üzerinde çalışma yapmalarını istemiştik. Sağ olsun Başkanımızda buranın hem dolgu yapılması hem de vatandaşlarımızın meydan ihtiyacını gidermek adına çalışma yapacaklarını dile getirmişti. Çok kısa bir süre içerisinde Belediyemiz tarafından yapılan incelemeler sonunda arkadaşlarımız çalışmalara başladılar. Şuan sizlerin de gördüğü gibi öncelikle toprak kaymasını önlemek amacıyla istinat duvarı örülüyor. Daha sonra yapılacak dolguyla birlikte meydan çalışması başlayacak. Yapılacak olan meydan ile birlikte mahalle sakinlerimiz hem burada düğünlerini, nişanlarını, mevlitlerini geniş bir alan üzerinde yapmış olacaklar, hem de çocuklarımızın oyun oynayacak bir alanları olacak. Şehitkamil Belediyemiz tarafından zaten her türlü hizmet yapılıyor. Yol çalışması, kilitli parke çalışması, temizlik hizmetine kadar her şey yapılıyor. İnşallah bu meydan da en kısa sürede tamamlanarak hizmete girecek. Gerçekten mahallemize çok güzel bir meydan kazandırılıyor. Mahalle muhtarı olarak Şehitkamil Belediyemizin yapmış olduğu her türlü çalışmalardan dolayı Başkanımız sayın Rıdvan Fadıloğlu’na ve ekibine yürekten teşekkür ediyorum. Bu tür çalışmaların da devamını diliyorum” dedi.



Ülkerli Mahallesi Cami İmamı Yusuf Köse ise, “Şehitkamil Belediyemiz tarafından mahallemize yapılacak olan meydan çalışmasını olumlu buluyoruz. Çünkü burası eskiden tehlike arz ediyordu. Kış aylarında her an toprak kaymasına sebep olabilecek durumdaydı. Sağ olsun Şehitkamil Belediyemiz bunun önlemini alarak öncelikle sağlam bir istinat duvarı örüyor. Daha sonra yapılacak dolguyla birlikte güzel bir meydan yapılacak. Hem çocuklarımızın oyun oynamaları açısından hem de bizlerin rahat nefes alabileceğimiz bir alanın olması bizleri sevindiriyor" diyerek, Şehitkamil Belediye Başkanımız sayın Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine çok teşekkür etti.


Telgraf


Geri Dön