20 / 04 / 2024

Gaziantep Yeşilvadi Bulvarı'nın 6 şeridi tamamlandı!

Gaziantep Yeşilvadi Bulvarı'nın 6 şeridi tamamlandı!

Belediyesi tarafından kent trafiğini rahatlatmak için sürdürülen; Havaalanı, Dutluk, Şahinbey Parkı ve Kilis yolunu birbirine bağlayacak olan 50 metre genişliğindeki 12 şeritli Yeşilvadi Bulvarı’nın 6 şeridi asfaltlanarak trafiğe açıldı.



Şahinbey Belediyesi tarafından, şehir içindeki trafiği rahatlatmak ve vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmak için sürdürülen 50 metre genişliğinde 12 kilometre uzunluğundaki 12 şeritli Yeşilvadi Bulvarı’nda çalışmalar devam ediyor.  Bulvarın daha önce açılan Havaalanı, Dutluk kısmı ve Güneş Mahallesi, Yeditepe Mahallesi etabının ardından Dutluk, Güneş Mahallesi arasında kalan tabının da 6 şeridi asfaltlanarak etapların birbirine bağlantısı sağlandı. 12 şeritli yolun 6 şeridi asfaltı olarak trafiğe açılırken diğer 6 şeritte asfaltlama çalışmaları devam ediyor.


Bulvardaki çalışmaları inceleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çok heyecanlı ve mutlu olduğunu söyledi. Büyük bir çalışmanın eseri olan Yeşilvadi Bulvarı’nın kesintisiz olarak birleştiğini belirten Başkan Tahmazoğlu, “Bu yolu açmak için önce kamulaştırma yaptık daha sonra yolun yarılması ve kodun ayarlanması işlemlerinden geçirdik. Asfaltlama çalışmalarının ardından şimdi iki etabı birleştiriyoruz. Bildiğiniz gibi Havaalanı yolundan Dutluk’a kadar olan yolun yarısını asfaltlamıştık. Şimdide Dutluk’tan Şahinbey Parkımıza kadar olan kısımda yine yolun yarısını asfaltlamış olduk ve bu iki etabı birleştirdik. Böylelikle artık Havaalanı yolundan giren bir araç Dutluk’tan geçerek Şahinbey Parkımıza kadar ilerlemiş olacak. Şahinbey Parkı’nın önündeki köprülü kavşağında tamamlanmasıyla bulvarımız Kilis yoluna bağlanacak. Bugün gerçekten iki yakayı birleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bütün emeği geçen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Yeşilvadi Bulvarı’nın Gaziantep’imize, Şahinbey’imize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Yolu kullanmaya başlayan sürücüler ise, yolun çok yararlı olduğunu söyleyerek şehir içi trafikte büyük rahatlama sağlanacağını belirttiler. Başkan Tahmazoğlu yol birleşiminin ardından asfaltlama ekibine baklava ikram ederek çalışmaları için teşekkür etti.


Gaziantep Telgraf


Geri Dön