25 / 04 / 2024

Gaziantep'e Panorama Müzesi geliyor!

Gaziantep'e Panorama Müzesi geliyor!

GaziAntep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Panorama 1453 Tarihi Müzesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.



Daha önce Gaziantep’in kültür ve turizm yönünden kalkınması için daha fazla çalışma yapacağını ifade eden Şahin, kente Gaziantep Savunması’nı anlatan bir Panorama Müzesi’nin kazandırılması için de harekete geçti.

Bu kapsamda yıllık 1 milyon ziyaretçi ağırlayan İstanbul’daki Panorama 1453 Tarih Müzesi’ni ziyaret eden Başkan Şahin, müzedeki tasarımı tek tek inceleyerek, Kültür A.Ş. İdari İşler Müdürü ve Panorama 1453 sorumlusu Salih Doğan’dan bilgi aldı.

Gaziantep savunması tarihinin çok önemli olduğunu, bu tarihi mirasın bir an önce gençlere ve çocuklara tanıtılması gerektiğini her fırsatta dile getiren Şahin, Gaziantep Savunması’nı anlatan Panorama Müzesi’nin yapılması için çalışmalara başladı.

Öte yandan Antep Kalesi’nin hemen yanı başına yapılacak müze için, Panorama 1453 Tarihi Müze yetkililerinin önümüzdeki günlerde Gaziantep’e gelmesi planlanıyor.


Milliyet 


Geri Dön