19 / 04 / 2024

Gaziantep'in şehir kimliği ortaya çıkıyor!

Gaziantep'in şehir kimliği ortaya çıkıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın birlikte yürüttüğü "Şehir Kimliği Çalıştayı" başladı. Şehitkâmil Kamil Kongre Merkezi'nde başlayan , çalıştayda katılımcılar Gaziantep ile ilgili bilgi ve birikimlerini aktaracaklar.



"Gelecek Vizyonumuzu Birlikte Belirleyelim" temalı çalıştayda; "Şehrinizi kısaca nasıl tanımlarsınız. Şehrinizi tarih, kültürel, doğal güzellik, konum, ekonomik gelişmişlik açısından nasıl tanımlarsınız. Şehrinize ait başlıca simgeler, şehrinizin en temel çevre sorunları, şehriniz ile ilgili kentsel dönüşüm ve gelişim tespitleriniz. Şehrinizi güçlüzayıf yönleri, tespit ettiğinizi zayıf yönler ve tehditler. 

Şehrinizin geleceği ile ilgili hayalleriniz" gibi konu başlıklarını içeren birer form dolduracaklar. Şehrin seçilmiş yöneticilerinden oluşan yerel ve genel siyaset temsilcileri, bürokrasi. 


STK temsilcisi, üniversite, sanayi, ticaret ve meslek odaları, kültür-sanat ve spor alanında öncüler ile kanat önderlerinin katıldığı çalıştayda; kazanılmış değerlerin korunması, kaybedilen değerlerin ise geri kazanılması hedefleniyor. 

Şehir kimliği, çevre bilinci ve mekânsal planlama ana başlıklarda gerçekleşen çalıştayda; Türkiye genelinde, şehir, mahalle, ilçe, köv ve diğer yerleşim birimlerine yönelik olarak gelecek öngörülerinin orada yaşayanlarla birlikte teşvik edilmesi öngörülüyor.


Denge Gazetesi


Geri Dön