28 / 03 / 2024

Gaziantep'in yağmur ve kanalizasyon hatları birbirinden ayrılacak!

Gaziantep'in yağmur ve kanalizasyon hatları birbirinden ayrılacak!

GASKİ Hüseyin Sönmezler, bu uygulamanın amacının şehir kanalizasyon sularının daha sağlıklı bir şekilde arıtma tesislerine ulaşmak ve ani yağmurlarda şebekeye zarar gelmesini engellemek olduğunu belirtti.



Gaziantep'in yağmur ve kanalizasyon hatları birbirinden ayrılacak. Uygulamanın amacının şehir kanalizasyon sularının daha sağlıklı bir şekilde arıtma tesislerine ulaşmak ve ani yağmurlarda şebekeye zarar gelmesini engellemek olduğunu söyleyen Gaziantep Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürü (GASKİ) Hüseyin Sönmezler, şehir merkezindeki yağmur ve kanalizasyon hatlarını birbirinden ayıracaklarını söyledi. 


METOT GELİŞTİRİLİYOR


 GASKÎ olarak en büyük görevlerinden birisinin aynı hatta olan yağmur suyu ve kanalizasyon suyu borularının ayrı ayrı hatlarda olmasını sağlamak olduğunu belirten Sönmezler, "Kanalizasyonların sağlıklı bir şekilde artıma tesislerine ulaşmasını sağlamak istiyoruz. Yağmur suyu konusunda yaşamış olduğumuz sıkıntıları ortadan kaldırmak için ekiplerimizle birlikte metotlar geliştiriyoruz" dedi. 


Sabah Güney 


Geri Dön