28 / 03 / 2024

Gaziantep'te 50 bin konut yapılacak!

Gaziantep'te 50 bin konut yapılacak!

Nüfusu 2 milyonu aşan ve her geçen gün konut ihtiyacı duyulan kente yeni konutlar yapmak için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda çalışmaların hızlandırdı.



Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, imara açılan bölgelerde konut yapımına başladı. 50 bin konut yapmayı planlayan yetkililer ilk etapta Şirinevler'de 332 konutun temelini atacak.


Konut ihtiyacı her geçen gün artan Gaziantep’in bu sıkıntısına Büyükşehir Belediyesi çözüm üretmek için girişimlerini artırdı.


İmara açılan bölgelerde toplu konut atağı başlatan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 50 bin konut yapımı ile başlattığı “konut atağının” ilk adımını da gerçekleştirdi. Güzelyurt bölgesinde 648 konutun temelini atan ve çalışmalarını hızlandıran Büyükşehir Belediyesi, Kızılhisar bölgesinde de 228 adet konutu tamamlamak üzere.


Büyükşehir ayrıca Şirinevler bölgesinde ise yaklaşık 2 ay sonra temelini atacağı 332 konutun altyapı imalatlarına başladı. Gaziantepli vatandaşlara hitap edecek olan konutların yapımı hızla devam ediyor.


Güzelyurt’ta 11 bloktan oluşan toplam 648 dairenin 10’uncu katları tamamlanmak üzere. Kentin güneyinde Bayramlı, Geneyik, kuzeyinde Organize Sanayi Bölgesi Uydukent, doğusunda Güzelyurt bölgelerinde başlatılan ve toplamda 50 bini bulacak olan konut yapımında çalışmalar sürüyor.


Yeni Akit


Geri Dön