28 / 03 / 2024

Gaziantep'te 50 bin konutun temeli atıldı!

Gaziantep'te 50 bin konutun temeli atıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan 50 bin konutluk projenin Güzelyurt Mahallesindeki ilk etabının temel atma töreni gerçekleşti. Projenin tamamlanmasıyla vatandaşlar kira öder gibi ev sahibi olacak.



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Türkiye'de milletin AK Parti ile hizmete kavuştuğunu bildirdi.


Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan 50 bin konutluk projenin Güzelyurt Mahallesindeki ilk etabının temel atma töreninde yaptığı konuşmada, sürekli büyüyen ve gelişen Gaziantep'in, Türkiye'nin ve bölgenin cazibe merkezlerinden olduğunu belirtti.


Bugünkü temel atma töreniyle Gaziantep'e yapılacak 50 bin konut için düğmeye basıldığını anlatan Gül, projenin tamamlanmasıyla kiraların düşeceğini, vatandaşın kira öder gibi ev sahibi olacağını kaydetti.


Vatandaşa hizmet için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Gül, şöyle konuştu:


"Sağlıkta, ulaşımda, eğitimde, AK Parti öncesi ve sonrasını hatırlamanızı ve mukayese etmenizi rica ediyorum. Milletimiz AK Parti ile hizmete kavuştu. Eğitimde yavrularımız okul başlarken sıralarında kitaplarını ücretsiz görebiliyor. Annelerimize kız çocuklarımız için 60, erkek yavrularımıza 50 lira eğitim yardımı veriyoruz. Evde bakıma muhtaç yaşlı vatandaşlarımıza yardımda bulunuyoruz. İnşallah seçim sonrasında bu ücretler artacak ve hizmetler sürecek."


Gaziantep'i huzurun ve istikrarın başkenti olarak niteleyen Abdulhamit Gül, "Sorunları çözmek için gece gündüz çalışıyoruz. Sizler de 7 Haziran'da desteğinizle yine istikrarı seçerek büyük Türkiye'ye, daha güçlü Gaziantep'e imza atacaksınız" diye konuştu.


Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de 13 yıllık AK Parti iktidarları döneminde Cumhuriyet tarihinde yapılanın 10 katı konut yapıldığına vurgu yaparak, geçen 13 yılda TOKİ'nin 600 bin konut yaptığını anımsattı.


Şahin, "Amacımız ve muradımız, çocuklarımızın bizden daha iyi Türkiye'de yaşamaları. Şehir çok hızlı büyüyor. Suriyelilerin gelmesiyle kira ve konut fiyatlarının yükseldiğini hepimiz biliyoruz. Bu sebeple konut yapmaya başladık. İlk etapta 643 konut yapacağız. Bu daha işin başı. Arkadan daha büyük projeler gelecek" dedi.


Yeni toplu konut alanları belirlediklerini aktaran Bakan Şahin, herkesin çalıştığı mekanlara yakın konut sahibi olması için çaba gösterdiklerine dikkat çekti.


Konuşmaların ardından, konuklar butona basarak, 50 bin konutluk projenin ilk etabı olan 643 konutun temelini attı.


Törene, AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, ilçe belediye başkanları, milletvekili adayları ve vatandaşlar katıldı.


AA


Geri Dön