19 / 04 / 2024

Gaziantep'te arsa fiyatları neden yükseliyor?

Gaziantep'te arsa fiyatları neden yükseliyor?

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk Gaziantep'te tek sorunun arsa fiyatlarının yüksek olmasını dile getirirken, ramazan ayından sonra arsa satışlarının artacağına dikkat çekti.



Yaz ayları ile birlikte inşaat sektöründe hareketlilik artarken, maliyetlerdeki artış müteahhitleri ciddi anlamda zorluyor.  İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk, Gaziantep’te en büyük inşaat maliyeti olan arsa fiyatları ile ilgili görüşlerini paylaştı. 


İbrahimli 2.Bölgenin imara açılmasını müteahhitler açısından büyük bir şans olduğunu söyleyen Gökhan Çeliktürk, Gaziantep’te 15-20 yıl boyunca yetebilecek imar alanının açılmış durumda olduğuna değindi.


Gaziantep'teki tek sorunun arsa fiyatlarının olduğunu vurgulayan Çeliktürk "Arsa fiyatları genelde imara açık bölgelerin altyapıları ulaşım problemleri çözülürse müteahhitlere alternatif alanlar açılırsa eğer arsa fiyatları düşecektir.”dedi. Çeliktürk, imara açık veya açılacak olan yerlerin biran evvel altyapı, ulaşım vb. sorunlarının giderilmesi dile getirdi. 


Gökhan Çeliktürk "Yamaçtepe bölgesinin imara açıldığını fakat altyapısı ve ulaşım sorunun giderilmediğine değindi. Çeliktürk " Şahinbey Belediyesi ara yollarını, Büyükşehir Belediyesi de ana yollarını açarak inşaata hazır hale getirmeleri gerekmektedir. " Çeliktürk ramazan ayından sonra sektörün düzeleceğine satışların artacağından umutlu. 


Gaziantep Ekspres


Geri Dön