19 / 04 / 2024

Gaziantep'te emlak yatırımı için fırsat doğdu!

Gaziantep'te emlak yatırımı için fırsat doğdu!

Gaziantep Suriye iç savaşından en çok etkilenen illerin başında geliyor. Suriye’den ülkemize göçün ilk başladığı 2011 yılında bölgede emlak fiyatları çok hızlı bir artış göstermişti. Gayrimenkullerdeki fiyat artışı son dönemde durdu.



Suriye iç savaşının ülkemize etkilerini en çok yaşayan illerin başında Gaziantep geliyor. Suriye’den Türkiye’ye göçün ilk başladığı 2011 yılında bölgede emlak fiyatları çok hızlı bir artış göstermişti. Satılık ve kiralık gayrimenkullerdeki fiyat artışı son dönemde durdu.


Gaziantep Üniversitesi'nde Akademisyen olan ve  Türkiye'nin ilk yerelleşen emlak ilan platformu emlakbuluyoruz.com’u kuran Ersin Akay ve Barış Yurtseven, başta Gaziantep olmak üzere bazı bölge illerdeki gayrimenkul alışverişi hakkında önemli bilgiler verdi.

 

2011 Mart ayında başlayan Suriye iç savaşı sonrası Gaziantep’te konut m2 birim fiyatlarında ortalama olarak %100’e yakın artış gerçekleştiğine dikkat çeken Akay ve Yurtseven “2014 yılından 2016 yılına kadar ise sadece %4’lük bir artış gerçekti, bölgede son dönemde yaşananlar sonrası da fiyat artışları tamamen durdu”diye konuştu.

 

2014’ten günümüze bölgedeki diğer illerden konut m2 birim fiyatlarında ortalama olarak Adana’da %33, Mersin’de %45, Kayseri’de %36 oranında artış gerçekleştiğini vurgulayan Akay ve Yurtseven“Gaziantep'teki fiyat artışlarındaki durağanlığı hem bu ilde hem de bölge illerde emlak sektörünün buluşma platformu olan emlakbuluyoruz.com'dakiverilerden gayet net görebiliyoruz."dediler.

 

Gaziantep’teki gayrimenkul fiyat artışlarının durmasının uzun vadede yatırımcılara fırsat tanıdığına da dikkat çeken emlakbuluyoruz.com yöneticileri Ersin Akay ve Barış Yurtseven, "Suriye iç savaşının etkisiyle yükselen emlak fiyatları son dönemde yaşananlar sonrası artık normal seyrine girdi,yatırım ve ihtiyaca yönelik gerçek konut alışverişlerini hareketlendirdi." şeklinde değerlendirmede bulundular.


Bir üniversite projesi olarak Teknopark’tan doğan, 2009 yılından beri başta Gaziantep olmak üzere Adana, Kayseri, Mersin, Konya ve Antalya’da hem emlak ofisleri hem de emlak alışverişi yapan kişilerin en çok tercih ettiği emlak ilan platformu emlakbuluyoruz.com’un verilerine göre bölgedeki rakamlar şöyle;



Gaziantep te emlak yatırımı için fırsat doğdu!




Geri Dön