25 / 04 / 2024

Gaziantep'te ev fiyatları arttı!

Gaziantep'te ev fiyatları arttı!

Gaziantep GAP Gazetesi'nin köşe yazarı olan Süleyman Bademoğlu bugünkü yazısında bölgedeki ev kiraları ve fiyatlarından bahsetti. İşte o haber...



Güneydoğunun Paris'i olarak bilinen şehrimiz de artık ev kiraları ve ev fiyatları yüzünden bu ünvanı neredeyse kaybettik gibi.. 

Yıllar önce her hangi bir kurumdaki memur, bürokrat vr diğer görevliler şehrimize gelmek için can atarlardı. Hatta bunun için torpil bile yaptıranlar olurdu.. 

Gaziantep yine her açıdan güzelliklerle dolu kentti. Tertemiz havası insanın ciğerlerine doping yapardı. 

Yeni evlenen kamu görevlileri ( her ikisi de çalışan olunca) gelecek için yatırım yapabilme açısından şanslılar idi. Sonuçta ev kiraları bütçeye uygundu. Ehh eşler de çalışan olunca tasarruflu geçim standardı ile ileride başlarını sokabilecek bir yuva sahibi olabiliyorlardı. 

Gün geçtikçe nüfus yoğunlaştı. Ev kiraları da yavaş yavaş kıpırdamaya başladı. Ama kimse bu alana başını çevirip 11 ne oluyor?" demedi. Vatandaşlar buna istemeden de olsa alışmak zorunda kaldılar. Ama dananın kuyruğu Suriyelilerin gelmesiyle koptu! 

Gaziantep'te ev kiraları bir anda tavan yaptı, emlakta fiyatlar uzaya fırladı. En ucuz ev kiraları nerdeyse 800 veya bin liraya çıktı. Kiralık ev bulmak zorlaştı. Bu durum hem şehrimize tayin olan kamu görevlilerini hem de evlenecek çiftleri hayli zorluyor. 

Bakalım işin sonu nereye varır? 

Sonra bu memlekette aklımın almadığı ilginç bir konu daha! Ev fiyatları süper rakamlarda seyrediyor. 

Denilir ki, ülkenin bu yöndeki en pahalı kenti.. 

Belediyeler bir yandan toki bir yandan özel sektör habire devasa inşaatlarla ev yapıyor ama yetişmiyor. Yine kirada pahalı satın almakta hayal. Yapılan bir binada neredeyse bir mahalle iskan edilir. Bu kadar yapılan evlerin karşılığında bolluk olmalı. Kiralar düşmeli, satın almak kolaylaşmalı. Ancak tam aksine kira da yüksek satın almakta zor.. 

Peki bu kadar yapılan evleri kim alır, nasıl alır? Ve yapılan bu inşaatlar ve evler sayesinde memleketin yarısının boşalması lazım. Fakat çıksorut semtinde de boş ev bulamazsınız, karataşında da İbrahimlisinde de.. 

Bu alanda bir tuhaflık var ama ben anlayamadım..




Gaziantep GAP


Geri Dön