23 / 04 / 2024

Gaziantep'te Güvenli-Yeşil Bina Bilgilendirme Toplantısı yapıldı!

Gaziantep'te Güvenli-Yeşil Bina Bilgilendirme Toplantısı yapıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Standartlar Enstitüsü ( TSE ) Güneydoğu Koordinatörlüğü işbirliğiyle, "Güvenli-Yeşil Bina Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi. TSE Güneydoğu Bölge Koordinatörü Hakan Yıldırım toplantıda konuşma yaptı...



Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Standartlar Enstitüsü (TSE) Güneydoğu Koordinatörlüğü işbirliğiyle, "Güvenli-Yeşil Bina Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi. Türkiye'de ilk defa birçok kamu, kurum ve kuruluşlarının katılımıyla yapılan toplantı, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ekolojik Bina'da gerçekleştirildi. TSE Güneydoğu Bölge Koordinatörü Hakan Yıldırım, toplantıda Avrupa Birliği (AB) tarafından 2013 yılında yayımlanan Türkiye İlerleme Raporu'na göre, TSE'nin yaklaşık 20 bin Avrupa standardının yüzde 99'unu uyumlaştırmasını sağladığını söyledi. 


Uyumlaştırmanın Türkiye açısından yeterli görülmediğini belirten Yıldırım, söyle konuştu, "Türkiye Standartlar Enstitüsü olarak, 2011 'den itibaren Avrupa Elektroteknik Standardizasyon Komitesi'ne üyelik başvurumuz neticelenmiş ve tam üye olarak kabul edildik. Bu şu anlama geliyor. 

AB standardizasyon teşkilatlarının yayınlamış olduğu standartları uygulamak ve uymak zorundayız ve bunlara adaptasyonu sağlamak zorundayız, tüm sektörlerde. Bu standartların uyumlastırılmış olması demek AB'ye üyelik sürecinde önemli bir yol kat etmemizi sağlamış bulunmakta." GüvenliYeşil Bina'bilgilendirme toplantısı, katılımcıların sorularının yanıtlanması ile sona erdi. 


Günboyu


Geri Dön