18 / 04 / 2024

Gaziantep'te icradan 4 milyon 43 bin TL'ye satılık fabrika!

Gaziantep'te icradan 4 milyon 43 bin TL'ye satılık fabrika!

Gaziantep 3. İcra Müdürlüğü, Gaziantep İli, Şehitkamil İlçesi, Sam Mahallesi, 179 ada, 1 nolu parselde yer alan 52 bin 488 metrekare alanlı arsa ve üzerindeki fabrikayı satışa sunuyor. Taşınmazların toplam bedeli 4 milyon 43 bin TL



Gaziantep 3. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde; 

T.C. GAZİANTEP 3. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

DOSYA NO : 2006/1483

Müdürlüğümüzün yukarıda numarası yazlı dosya borcundan dolayı aşağıda tapu kaydı, cinsi ve kıymeti yazılı bulunan taşınmaz açık artırma sureti ile satışa çıkarılmıştır. Satış ilanı ilgililerin adreslerine tebliğe gönderilmiş olup, adreste tebligat yapılamaması veya adresleri bilinmeyenler için de işbu satış ilanının ilanen tebliğ yerine kaim olacağı iİan olunur.

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi önemli özellikleri:
TAŞINMAZ VE TAPU KAYDI: Satışı istenilen Gaziantep İli, Şehitkamil İlçesi, Sam Mahallesi, 179 ada, 1 no'lu Parselde kayıtlı taşınmaz olup; yüz ölçümü 52.488 m2'dir.

TAŞINMAZIN İMAR DURUMU VE ÖNEMLİ ÖZELLİKLERİ: Yukarıda nitelikleri belirtilen taşınmaz Gaziantep İli, Şehitkamil İlçesi, Sam Mahallesi, 179 ada, 1 no'lu Parselde kayıtlı olup; yüz ölçümü 52.488m2'dir. Yüz ölçümü 52.488m2 olan arsa üzerinde kurulu fabrika mevcuttur. Söz konusu taşınmaz ve fabrika Gaziantep 1. Organize Sanayi Bölgesinde bulunmaktadır. Gaziantep İli, Şehitkamil Belediyesi tarafından verilen Yapı Kullanma İzin (İSKAN) Belgesi ve Belediye Emlak Bölümü resmi evraklarına göre taşınmazın resmi büyüklüğü 11.470 m2'dir. Söz konusu yapı 18/02/1993 yılından iskanlı olup; yapı yaşı olarak 17 yıllıktır. Taşınmaz üzerinde yer alan ve taşınmazla birlikte satışa konu olan Fabrika binasının prefabrika olarak yapıldığı, duvarlarının biriket malzemeden örüldüğü, tabanlarında karo kullanıldığı tespit edilmiştir. Fabrikanın idari kısmı olarak kullanılan bölümünde duvarlarının bir bölümü yıkılmış, boyalar- dökülmüş, WC olarak kullanılan ıslak mahaller tahrip olmuş, elektrik tesisatı ciddi şekilde yıpranmış durumdadır. İşletme ve depo kısımlarında genel olarak biriket duvarlar sıvanmış ve badana ile kısmi boya yapılmış, boyalar yer yer dökülmüştür. Fabrika içerisinde tavanlar bazı kısımlarda tahribata uğrayıp çökmüştür. Yıllardır kullanılmamış bir görüntüsü olan fabrikanın depo ve işletme olarak kullanılan kısımlarında ara duvarlar yer yer yıkık durumdadır. Fabrika binası boş halde olup, makine ve üretime yönelik teçhizat vb. ekipman bulunmamaktadır. Bina tamamen boş bir bina halindedir. Fabrikada elektrik ekipmam ve klima santral ekipmanları bulunmamaktadır. Fabrika içerisinde makine ve elektrik ekipmanları açısından değer teşkil edecek bir teçhizat bulunmamaktadır.

GAYRİMENKULUN ARSA BEDELİ ve BİNA BEDELİ: Arsanın bulunduğu konum dikkate alınarak sanayi bölgesinde
yapılanmaya yeni açılan 4. ve 5. Organiz| Sanayi bölgeleri göz önüne alınarak arsa birim fiyatı yaklaşık 30 TL/m2 olarak
öngörülmüştür. 2010 yılı yapı yaklaşık birim maliyeti ise 276 TL/m2'dir. Yapının mevcut durumu, ince işlerinin yıpranması,
elektrik mekanik tesisat durumu ve eskime durumu göz önüne alındığında yapı yıpranma oram %22 olarak tespit edilmiştir.

Gayrimenkulun Değer Hesabı:
Arsa Bedeli: 52.488 m2 * 30 TL/m2= 1.574.640,00 TL
Bina Bedeli: 11.470 m2 * 276TL/m2 * 0,78 Yıpranma Oranı= 2.469.261,60 TL

GAYRİMENKULUN ASGARİ TOPLAM DEĞERİ= 4.043.901,60 TL
Satışa konu taşınmaz ve üzerindeki fabrika Gaziantep 1. Organize Sanayi Bölgesi içinde yer almakta olduğundan 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanununun 97. maddesinin C Bendini Göre Katılımcılardan gayrimenkulun icra satışları da dahil

olmak üzere üçüncü kişilere devrinde OSB'den Uygunluk şartı aranacaktır.

TAŞINMAZIN KIYMETİ: 4.043.901,60TL

SATIŞ ŞARTLARI;

Taşınmazın ve üzerinde bulunan fabrikanın açık artırma sureti ile aşağıda yazılı yer ve zamanda satışı yapılacaktır.

1. SATIŞ GÜNÜ      SATIŞ SAATİ    SATIŞ YERİ
20/05/2011 Cuma     09.00-09.10        Yıldız İplik San. Ve Tic. A.Ş.-1. Organize Sanayi 2 No'lu Cadde,
No:38/Başpınar-Gaziantep Bu artırmalarda taşınmaz ve üzerindeki fabrikanın tahmin edilen değerinin %60'ını ve rüçhanlı alacaklar varsa bu alacakların toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartı ile taşınmaz ve üzerindeki fabrika 30/05/2011 Pazartesi günü aynı saatte ve aynı yerde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada ise taşınmaz ve üzerindeki fabrika; rüçhanlı alacakların alacağını ve tahmin edilen kıymetin %40'ını ve satış masraflanm geçmesi şartı ile en çok artırana ihale olunur. Artırmaya iştirak edeceklerin taşınmazın tahmin edilen kıymetinin %20'si nispetinde nakit veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminât mektubunu vermesi lazımdır. Satış peşin para ile yapılır. Alıcıya istendiğinde, İ.İ.K. md. 130 gereğince 10 (On) günü geçmemek üzere mehil verilebilir. İhale damga vergisi, KDV, tapu alım harcı ve masrafları, gayrimenkulun teslim masrafları alıcıya aittir. Tapu satım harcının 1/2'si, taşınmazın aynından doğan birikmiş vergiler ile tellaliye gideri resmi satış bedelinden ödenir. KDV oranı %18'dir.

Taşınmazı ve üzerinde yer alan fabrikayı satın alanlar, ihaleye alacağını mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydı ile, ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile, satış bedelinden derhal veya İ.İ.K. 130. md'ye göre verilen süre içinde nakden ödemek zorundadır.

İpotek sahibi alacaklılar İİe diğer ilgilerin (*) ve irtifak hakkı sahiplerinin bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususi ile faiz ve masrafa dair iddialarının dayanağı belgeler ile 15 (On beş) gün içerisinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi taktirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içerisinde ödenmezse İ.İ.K.'nın 133. maddesi gereğince ihale feshedilir. İki ihale arasındaki farktan ve temerrüt faizinden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir. Bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaîtır.

İşbu satışın gazetede yayınlanan ilam, tapuda adresi olmayanlar için İ.İ.K. 127. md. gereğince tebliğ yerine kaim olmak üzere ilan ve tebliğ olunur.

Şartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairemizde açık olup, masrafı verildiği taktirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başka bilgi almak isteyenlerin
2006/1483 esas sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 07/04/2011  (İ.İ.K. Md. 126)
* İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön