28 / 03 / 2024

Gaziantep'te icradan 5.5 milyon TL'ye satılık fabrika!

Gaziantep'te icradan 5.5 milyon TL'ye satılık fabrika!

Gaziantep 13. İcra Dairesi tarafından, Şehitkamil ilçesinin 2. organize sanayi bölgesinde bulunan 4 katlı betonarme fabrika, 5 milyon 516 bin 865 TL'ye ihale edilecek.



T.C. GAZİANTEP 13. İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


2015/9753 ESAS


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri: 


1 NO'LU TAŞINMAZIN


Özellikleri : Gaziantep İl, Şehitkamil İlçe, 147 Ada No, 8 Parsel No, Sam

Mahalle/Mevkii, 2.Organize sanayi bölgesi Köyü, 4 katlı betonarme fabrika Bağımsız Bölüm Gaziantep ili, Şehitkamil ilçesi Sam mah. 2.0rganize Sanayi Bölgesi, ada 147, parsel 8 de kayıtlı bulunan cinsi tapu kayıtlarında 4 katlı betonarme fabrika olarak belirtilen parselin tamamı 9719,55 m2 olduğu ve konu edilen yerin borçlu şirket adına kayıtlı olduğu dosya içerisindeki kayıtlardan tespit edilmiştir. Parsel üzerinde kısmen betonarme kısmen prefabrik kısmende çelik konsitiksiyon olarak yapılmış sanayi yapısı olduğu bu yapılar içerisinde faaliyet konusu olarak halı üretimi ve sosyal tesis bölümleri bulunmaktadır, fabrika sahası içerisinde şu bölümler yer almaktadır, sol tarafta İdare binası, bekçi kulübesi ve sosyal tesisler, bitişik arka tarafında boyahane bölümleri ve yine bitişiğinde çelik konstiriksiyon olarak yapılmış split kurutucu bölümü olduğu ayrıca yine tesis giriş de sağ tarafta ise hah dokuma fabrika bölümü bulunmaktadır, parselin çevresi belli bir yüksekliğe kadar bahçe duvarı ile çevrilmiştir, bu tesis içerisindeki ulaşımı sağlamak amacıyla kuzey tarafındaki bahçe mesafeleri içerisinde kalacak şekilde saha betonu yapılmıştır, Konu edilen tesis Gaziantep 2. organize sanayi bölgesi içerisinde bulunmaktadır, taşınmazı bulunduğu sanayinin her türlü alt ve üst yapı sorunları giderilmmiş olup her türlü hizmetlerden faydalanmaktadır, tesisin çevresi sanayi bölgesi oluşundan dolayı çevre yapılaşması sanayi yapıları olup bu sanayi yapılarının olduğu görülmüştür, tesisin doğu yakınlarında Kaplan kardeşler halı fabrikası bulunmaktadır,

Halı Fabrikası Bolümü : Fabrika alanının girişinde sağ tarafta prefabrik yüksek irtifalı olarak yapılmıştır, bölümün çatı örtüsü ve duvarları aluminyum sandviç panel çatı örtüsü ile kaplanmıştır, tabanları sertleştirilmiş şap ile kaplıdır, doğramalar pvc den kısmende demirden imal edilmiş olup üzeri antipas boyalıdır.

İdare Bölümü : Bu Bolüm tesis girişinin sol tarafında boyahane bölümüne bitişik ve 1.normal katta bulunmaktadır, bu bölüm tek katlı betonarme tarzında yapılmış boyahane bölümünün bir kısmım oluşturmaktadır, bu bölümde işletmenin idare bölümü muhasebe müdür odası toplantı odası, santral, mutfak, yemekhane, duş, wc, gibi yerler yer almaktadır. Bu bölümün tabanları seramik ile kaplanmıştır, Kaloriferle ısıtılmaktıdır.

Boyahane bolümü : Bu bölüm idare bölümü ile bitişik dört katlı beonarme olarak yapılmıştır, bu

bölümün duvarları sıvalıdır, tavanları ise sıvasızdır, doğramalar ise pvc den imal edilmiştir, bazı

doğramalar ise demir doğramadan imal edilmiş üzeri yağlı boyalıdır, bu bölümün dört katı kendi

içinde birlikte makinelerinin atıl durumundaki boyahane olduğu görülmüştür.

Split Kurutma Bölümü: Bu bölüm boyahane bölümünün batı bitişiğinde yüksek irtifalı olarak

yapılmıştır, dış cephesi sandviç panel alüminyum doğramadan imal edilmiştir, bu bölüm çelik

konstiriksiyon olarak yapılmıştır, çatı örtüsü alüminyum sandviç panel kullanımıştır.

Otopark bolümü : Tesisin kuzeyinde bahçe mesafesi içerisinde yapılmış olup tesisi içerisindeki

küçük araçlara otopark hizmeti vermektedir, bu bölüm çelik konstiriksiyon olarak yapılmış üzeri

şeffaf on dilin malzeme ile kaplanmıştır.

Danışma Bölümü : Tesise girişin sol tarafında olup parsel sınırına yakın bir bölgeye yapılmıştır, bu bölümdeki yapı betonarme olarak yapılmış üzeri beton tahilîyle kapatılmıştır, tek katlıdır, doğramaları pvc den imal edilmiştir.

Bahçe Çevre Duvarı : Parselin çevresi de belli bîr yüksekliğe kadar briketle bahçe duvarı olarak yapılmıştır, üzeri sıvalıdır,

Saha Betonu : Tesisin batı bahçe mesafesi içerisinde kalan ve fabrika içerisindeki ulaşımı sağlayan bu bölümlerin tabanları blokaj üzeri beton ile kaplanmıştır.

Bahçe Düzenlemesi : Tesisin batı tarafında bahçe mesafesi içerisinde kalan bolüm çeşitli süs bitkileri ile dizayn edilmiştir. Taşınmaz aşağıdaki şekilde değerlendirilmiştir. Arsa Değeri : 2.915.865,00 TL. Halı Fabrikasi Bölümü İnşaat Değeri: 1.980.000,00 TL. İdare Bölümü İnşaat Değeri : 78.000,00 TL. Boyahane Bölümü inşaat değeri: 375.000,00 TL. Siplik Kurutma Bölümü inşaat değeri: 70.000,00 TL. Otopark bölümü inşaat değeri: 10.000,00 TL. Danışma (bekçi kulübesi) inşaat değeri: 3.000,00 TL. Bahçe Çevre duvarı inşaat değeri: 20.000,00 TL. Saha betonu değeri: 30.000,00 TL. Bahçe düzenlemesi değeri: 10.000,00 TL. Trafo değeri (I000kw): 25.000,00 TL. TOPLAM DEĞERİ: 5.516.865,00 TL.

Adresi : 2. Organize Sanayi Bölgesi 12 Nolu Sokak No:4 Örnek Kimya Sanayi Ve

Ticaret Ltd. Şti. Merkez / GAZİANTEP Yüzölçümü : 9.719,55 m2

İmar Durumu : Var , İnşaat tarzı imar planında 2.0rganize sanayi bölgesine gelmekte

olduğu belirtilmektedir.


Kıymeti :5.516.865,00 TL

KDV Oram : -

Kaydındaki Şerhler : Dosyasındadır.

1. Satış Günü : 16/06/2015 günü 10:00 - 10:10 arası

2. Satış Günü : 13/07/2015 günü 10:00 -10:10 arası

Satış Yeri : GAZİANTEP ADALET SARAYI İÇİ MEZAT SALONU


Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacaktan toplamım ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacaklan toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya İştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklanm özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde haklan tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satıp bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve iflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa Öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2015/9753 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur

7- IIK-127. Maddesi gereğince "İlanın birer sureti borçluya ve alacaklıya ve taşınmazın tapu siciline kayıtlı bulunan ilgililerinin tapuda kayıtlı adresleri varsa bu adreslerine tebliğ olunur. Adresin tapuda kayıtlı olmaması hâlinde, varsa adres kayıt sistemindeki adresleri tebligat adresleri olarak kabul edilir. Bunların dışında ayrıca adres tahkiki yapılmaz, gazetede veya elektronik ortamda yapılan satış ilam tebligat yerine geçer.

S- ihaleye iştirak edecekler için OSB Kanunu gereğince uygunluk satn aranacakta*.

9- 3065 sayılı KDV Kanununun 17.maddesinin 4.fıkrasının "r" bendi gereği Kurumların aktifinde en az 2 tam yıl süre İle bulunan Taşınmazların satışı suretiyle (müzayede mahallinde yapılan satışlar dahil) gerçeklesen devir ve teslimler ile bankalara borçlu olanların ve kefillerinin borçlarına karşılık taşınmaz ve iştirak hisselerinin devir ve teslimlerinin KDV den istisna olduğu, .24/04/2015



Geri Dön