26 / 04 / 2024

Gaziantep'te imar planı değişikliği tepkisi!

Gaziantep'te imar planı değişikliği tepkisi!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Osman Toprak başkanlığında meclis toplantısının ikinci oturumu yapıldı. Mehmet Sucu, Beyazlar Mahallesi'nde okul alanı olarak ayrılan alanda yapılan imar değişikliğine tepkisini gösterdi.



Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında imar değişiklikleri CHP meclis üyelerinin eleştirilerine konu oldu. CHP meclis üyesi Sucu; “Şehri biz mi yönetiyoruz, yoksa  TOKİ  mi?”  diye sordu.


CHP meclis üyesi Mehmet Sucu, Beyazlar mahallesinde okul alanı olarak ayrılan alanın  yapılan imar değişikliğiyle park, konut  ve ticaret alanına çevrilmesine tepki gösterdi.Sucu;” Büyükşehir Belediye meclis üyeleri olarak, TOKİ’ye eğitimde kaçıncı sırada olduğumuzu hatırlatmalıyız” dedi.


CHP Meclis üyesi Mehmet Sucu; “ Bizler muhalefet meclis üyesi olarak, şehrimizde eğitim alanının arttırılması için gayret gösteriyoruz. Bu anlamda gelen tüm imar değişikliklerine de onay veriyoruz. Beyazlar mahallesindeki eğitim alanını ticari ve konuta çeviriyorsunuz. Okul yapılacak alan bulunamazken bu uygulamayı yanlış buluyoruz. Biz meclis üyeleri olarak, Başbakanlık Toplu Konut İdaresine eğitimde kaçıncı sırada olduğumuzu söyleseydik.Bu şehri kim yönetiyor? TOKİ mi, yoksa Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri olarak bizler mi? Eğitimle ilgili durumu, kaçıncı olduğumuzu TOKİ’ye anlatamıyorsak, yazık bizlere. Biz CHP grubu olarak, sürekli eksiklikleri ve yapılan yanlışları dile getirdik. Bu imar değişikliği yanlış bir uygulamadır. CHP, biz CHP grubu olarak, bu değişikliği onaylamıyoruz” dedi.


“Yanlış bir uygulama yok”

CHP meclis üyesi Sucu’nun eleştirilerine cevap veren Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak; “İlçe belediyelerimizde, Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de eğitim alanlarını çoğaltmaya gayret gösteriyoruz. Mevcut gündem maddemizde yer alan bu alan MİT binasının olduğu yerdi. Gaziantep stadyumu yenisi yapılınca eskisi TOKİ’ye verildiyse, MİT binasında da öyle yapıldı. Yeni bina yapılınca eski bina TOKİ’ye devredildi. Önceki kullanımda kamu binası olduğu için yasal olarak bir yanlışlık yok. Üstelik TOKi en büyük projelerini şehrimizde yapıyor.Kuzey şehir bunun en güzel örneği” şeklinde açıklama yaptı. 


Osman Toprak başkanlığında Büyükşehir Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda 43 madde oybirliğiyle, 17 madde oyçokluğuyla, 2 maddenin ise raporları henüz hazır olmadığından komisyona süre verilmesine karar verildi.


Gaziantep Ek


Geri Dön