26 / 04 / 2024

Gaziantep'te imara açılan alanlara altyapı çalışması başlatılacak!

Gaziantep'te imara açılan alanlara altyapı çalışması başlatılacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin imara açılan bölgeler için alt yapı çalışmaları başlıyor. Başkan Fatma Şahin, yol, su ve kanalizasyon için 450 milyon TL harcanacağını açıkladı.



Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki dönemde yeni imara açılan bölgelerin yol, su ve kanalizasyon gibi alt yapı hizmetlerine 450 milyon TL harcayacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentin en önemli iki sorununun konut ve ulaşım olduğunu belirterek, sorunların çözümü için ilk başta imar düzenlemelerine ağırlık verdiklerini ve ulaşım planı hazırladıklarını söyledi. 


80 BİN KONUT HAZIRLIĞI 

Projelerini yerinde anlatan Başkan Fatma Şahin, Gaziantep'in ekonomik ve jeopolitik konumu nedeniyle hızlı bir nüfus artışı yaşadığını belirterek, "Sürekli artan nüfusun ilk ihtiyacı barınma sorunu. Göreve geldiğimde ilk iş olarak bekleyen tüm bölgelerin imara açılması için çalışma başlattım. Şu an için bekleyen yer kalmadı. Yeni bölgelerde 80 bin konutluk alan açtık" dedi. 


450 MİLYONLUK YATIRIM 

Yeni imara açılan yerlerin yol, yağmur suyu, kanalizasyon ve su için büyük bir alt yapı çalışmasının gerekli olduğunu vurgulayan Başkan Şahin, "Hesaplarımıza göre bu bölgelerin alt yapı hizmetleri için 450 milyon lira masraf olacak. Artık eskisi gibi evleri yaptıktan sonra yolu yapılmıyor. Daha inşaat başlamadan tüm alt yapı çalışmalarını bitiriyoruz. Bu da vatandaşın işini kolaylaştırıyor" diye konuştu. 


KONUT SORUNU BİTECEK 

Şehir merkezinde bazı bölgelerde hem Büyükşehir hem de ilçe belediyelerinin kentsel dönüşüm, kuzey bölgesinde ise  TOKİ  işbirliğiyle dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini, OSB'nin kuzeyinde ise TOKİ ile birlikte 50 bin konut inşa edeceklerini anımsatan Şahin şöyle dedi: "Yeni yapılacak konutlarla ev sıkıntısı uzun bir süreliğine ortadan kalkacak, kira fiyatları makul bir seviyeye inecek." 


YENİ YOLLAR YAPILACAK 

Ulaşım sorununun çözümü için yeni yollar açıldığını ifade eden Başkan Şahin, "Çevre yolları ve D-400 bağlantılarını güçlendirerek merkezden çevreye daha akışkan bir trafik sağlamaya çalışıyoruz. Karataş, Tugay, İbrahimli bölgelerinde köprülü kavşaklarımız bitmek üzere, yakında Asri Mezarlık ve Kayaönü'nde de kavşak düzenlemesi yapacağız" şeklinde konuştu. 


Sabah Güney



Geri Dön