19 / 04 / 2024

Gaziantep'te Karataş-İbrahimli hattında test sürüşlerine başlandı!

Gaziantep'te Karataş-İbrahimli hattında test sürüşlerine başlandı!

Gaziantep' te Karataş-ibrahimli arasında test sürüşlerine başlanan hafif raylı sistemin bir ay içinde yolcu taşımaya başlayacağı bildirildi. Böylece tramvay hattının uzunluğu 52 kilometreye çıkarıldı...



Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına 10 ay önce başlanan Karataşibrahimli hafif raylı sistemde çalışmaların sonuna gelindi. Test sürüşlerinin başladığı hattın, bir ay içinde yolcu taşıması bekleniyor. Toplamda 5,5 km çiftli olan Karataş-İbrahimli tramvay hattı; Bahriye Üçok Bulvarı, Karstad Bulvarı, Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı, Ali İhsan Göğüş Bulvarı, Hasan Celal Güzel Caddesi, Hoca Ahmet Yesevi Caddesi, Kamuran Yılmazer Caddesi ve 14 nolu cadde üzerinde hizmet verecek. Gaziantep'te 3'cü etap olarak hizmete girecek olan Karataş-ibrahimli hattında, 3 orta 4 yan olmak üzere toplamda 7 vagon hizmet verecek. Hattın ortalama bir ay sürecek olan test sürüşünden soma yolcu taşımaya başlayacağı ifade edildi. Daha önce Burç Kavşağı-İstasyon ve Gaziantep Üniversitesi Karataş hattını hizmete sokan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Karataş-ibrahimli hattını hizmete sokuyor. 


ARAÇ SAYISI 53'E ÇİKACAK 


Karataş hattını Akkent bölgesine doğru 2 km daha uzatan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, böylece toplamda 52 km tramvay hattı yapmış oldu. Yine bu kapsamda; Karataş'a yeni alınacak 28 adet araç için ve 2 bin 823 metre uzunluğunda tek hat ray döşenerek ek depolama sahası yapıldı. Mevcut 25 araca ek olarak yeni alınacak araçlar ile birlikte toplam araç sayısı 53 adete ulaşacak. İbrahimli bölgesi etabının tamamlanması ile birlikte şehir genelinde toplam 26 km çift hat ray uzunluğuna ulaşılacağını ifade eden yetkililer, İbrahimli bölgesinde 3 adet, Karataş depo sahasında 1 adet olmak üzere toplam 4 adet trafo merkezi binasının da yapıldığım belirttiler. Ayrıca, bahse konu raylı sistem güzergahı boyunca asfalt çalışmaları bitmek üzere olup, kaldırım çakşmaları da büyük bir hızla devam ettiğini vurgulayan yetkililer, test sürüşlerinin ay sonuna kadar tamamlanarak ocak ayı içerisinde yolcu taşınmasına başlanmasının hedeflendiğini bildirdiler. 


KARAGÖZ CADDESİ YENİLENDİ 


Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmaları ile kentin modern ve tarihi yüzünü gün yüzüne çıkartıyor. 

Proje çerçevesinde; Karagöz ve Suburcu Caddeleri, Atatürk Bulvarı ve Fevzi Çakmak Bulvarım yenileyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bu alan üzerinde bir yandan kentin tarihi yüzünü, diğer yandan ise modern yüzünü yansıtıyor. Karagöz Caddesi üzerindeki çalışmalarm tamamlandığını ve en kısa zamanda yaya ile araç trafiğine açılacağım dile getiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, yolun bazalt parke taşı ile kaplandığım söylediler. 


Karagöz Caddesi bazalt taş ile kaplayarak modern şehirden tarihi şehre geçiş izlenimi yansıtıldığını ifade eden yetkililer, "Otobüs durak cepleri genişletilmiş olup vatandaşın otobüslere iniş ile binişleri rahatlatıldı ve daha güvenli hale getirildi. Karagöz Caddesindeki kaldırımlar yenilenmiş olup vatandaşm daha rahat yürüyebileceği alanlar oluşturuldu. 


Yine aym Karagöz Caddesinde menhol kapakları değiştirilmiş olup tek tip menhol kapakları yapıldı." değerlendirmesinde bulundular.Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, "Proje kapsamında 158 ağaç, bin 568 çalı ve 502 metre kare alan yeşil alan olarak kaplanacak. 28 bin 400 metrekare kaldırım granit döşeme ile kaplamp modern şehir oturma grupları yerleştirilecek. 

Kaldırımlarımızda görme engelli yönlendirme ve uyarı taşları olacak." dedi. 


Günboyu Gazetesi 


Geri Dön