27 / 04 / 2024

Gaziantep'te Karataş Köprülü Kavşak projesi tamamlanıyor!

Gaziantep'te Karataş Köprülü Kavşak projesi tamamlanıyor!

Kentin en kalabalık bölgelerinden biri olan Karataş-şehir merkezi bağlantısındaki yoğunluğu azaltmak için başlatılan "Karataş Köprülü Kavşak" projesinde sona gelindi. Yeni köprülü kavşak yılsonunda hizmete girecek.



Kentin en kalabalık bölgelerinden biri olan Karataş-şehir merkezi bağlantısındaki yoğunluğu azaltmak için başlatılan "Karataş Köprülü Kavşak" projesinde sona gelindi. Yeni köprülü kavşak yılsonunda hizmete girecek. Böylelikle Karataş'ta yaşayanların tramvaydaki aktarma çilesi de sona erecek. 


Ulaşımı rahatlatmak için şehrin belirli bölgelerinde köprülü kavşak yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 6 Haziran'da ilk kazmayı vurduğu "Karataş Köprülü Kavşak" projesinde sona yaklaştı. Projeyi bitirmek için 6 aydır gece-gündüz çalışan ekipler sona yaklaşmanın mutluluğunu yaşıyor. 


3 AY GECİKME OLDU


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden alınan bilgilere göre 5 ayda tamamlanası gereken proje alt yapı çalışmalarından dolayı gecikti. Köprülü kavşak için yapılan kazılarda mağaralara rastlandı. Kazı alanındaki mağaralardan dolayı proje 2-3 ay gecikti. Köprülü kavşakta altyapı deplaselerinin (TEDAŞ, doğalgaz, yağmur ve içme suları) bağlantıları devam tamamlandı. Kavşakta, köprü ayak temelleri ve kolon imalatlarında da sona gelindi.


Geri Dön